КУПИТИ КВИТКИ

Назустріч осені: найпростіший рецепт яблучного пирога

Ділимося найпростішим рецептом яблучного пирога з нагоди відомого слов’янського свята Яблучного Спаса (19 серпня), коли, згідно з народними повір’ями, літо готове змінитися осінню.

Photo: Stefania Pelfini, La Waziya Photography
Яблучний пиріг
Photo: Getty Images

Інгредієнти:

Реклама.

2—3 середні яблука (або 5 маленьких);

1 склянка борошна;

1 склянка цукру;

2—3 середні яйця;

розпушувач (на кінчику ножа);

сіль (на кінчику ножа);

вершкове масло.

Приготування:

  • Розігрійте духовку до 180 °C.
  • У великій мисці змішайте яйця з цукром, щоб цукор розчинився.
  • В окрему миску просійте борошно і додайте до нього сіль і розпушувач. Добре перемішайте.
  • Тепер поступово додайте сухі інгредієнти до рідких, добре вимішуючи тісто за допомогою вінчика. Тісто має вийти м’яким і порівняно рідким.
  • Яблука очистьте від кісточок і серцевини, наріжте середніми кубиками, і додайте в тісто. Змішайте тісто з яблуками так, щоб воно покривало кожен шматочок яблука.
  • Металеву форму для випікання застеліть пергаментом і злегка змастіть його маслом (у разі використання силіконової форми цього робити не треба).
  • У підготовлену форму викладіть змішане з яблуками тісто. Рівномірно розподіліть його і випікайте пиріг упродовж 30 хвилин.
  • За 30 хвилин перевірте пиріг на готовність за допомогою дерев’яної палички, зубочистки або шпажки — проткнувши тісто, вона має залишитися сухою.
  • Готовий пиріг дістаньте з духовки та дайте йому охолонути впродовж 10—15 хвилин.
  • Подавати можна з кулькою морозива.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.