До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як сталь: найвідоміші споруди, в яких було використано сировину "Азовсталі"

У березні Україна втратила один з найбільших металургійних заводів Європи "Азовсталь", що працював у Маріуполі. Російські окупанти повністю зруйнували підприємство. Проте завод залишив вагомий слід в історії України та світу – насамперед завдяки величним спорудам, для будівництва яких було використано сировину з "Азовсталі". Скляний пішохідний міст у Києві витримав, а ми згадуємо й інші споруди, які неодмінно вистоять.

Скляний пішохідний міст у Києві

Ранок 10 жовтня розпочався з вибухів у самому центрі столиці. Масований ракетний обстріл спіткав і скляний пішохідний міст на Володимирській гірці. Унаслідок удару міст не лише встояв, а й залишився майже неушкодженим. Українці побачили в цьому надзвичайний символізм, адже для побудови мосту "Азовсталь" виробила 700 тонн міцної та надійної сталі.

Реклама
Фото: Depositphotos
Дарницький міст у Києві

Під час будівництва Дарницького мосту в Києві прокат мосту виготовив маріупольський комбінат "Азовсталь" – на його спорудження пішло 5500 тонн сталі.

Фото: Depositphotos
Національний спортивний комплекс "Олімпійський"

Для побудови столичного Національного спортивного комплексу "Олімпійський" завод "Азовсталь" разом з комбінатом ім. Ілліча виробив 1700 тонн сталі.

Фото: Depositphotos
"Донбас Арена"

За даними Forbes, для будівництва одного з найбільших стадіонів Європи "Донбас Арени", який розміщується в тимчасово окупованому Донецьку, "Азовсталь" виготовила 12 000 тонн сталі.

Фото: Depositphotos
Київський ЦУМ

У співпраці з комбінатом ім. Ілліча "Азовсталь" також виготовила 2000 тонн сталі для столичного ЦУМу.

Фото: Depositphotos
Запорізький міжнародний аеропорт

Для нового термінала Запорізького міжнародного аеропорту "Азовсталь" комбінат ім. Ілліча та "Запоріжсталь" виробили близько 480 тонн сталі.

Фото: пресслужба Міжнародного аеропорту "Запоріжжя"
Саркофаг Чорнобильської АЕС

Та одним з найважливіших проєктів, до якого доклалися працівники "Азовсталі", неодмінно є саркофаг Чорнобильської АЕС. Так, пресслужба "Метінвесту", до холдингу якого входить завод, наголошує, що на його будівництво пішло 25 тисяч тонн сталевих конструкцій, 2 тисячі з яких виготовили на "Азовсталі".

Фото: Depositphotos
Міст Святого Георгія в Генуї

Проте завод "Азовсталь" не обмежувався лише проєктами в Україні. Разом з підприємством Trametal маріупольський завод виробив 18,5 тисяч тонн сталі для будівництва мосту Святого Георгія в Генуї.

Фото: Depositphotos

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.