До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Історія обкладинки Vogue, присвяченої закінченню Другої світової війни

Попри те, що журнал Vogue називали біблією моди, він охоплював ширші теми. Сторінки видання завжди були віддзеркаленням свого часу – навіть у воєнний період редактори висвітлювали нагальні проблеми, не боячись публікувати найстрашніші кадри. Природно, що й така довгоочікувана подія, як закінчення Другої світової війни, не залишилася непоміченою. Жовтнева обкладинка 1945 року британського Vogue ознаменувала настання миру – на ній було зображено безхмарне небо без військової авіації та клубів диму від вибухів.

Цікавий факт, але ця легендарна обкладинка була створена майже випадково. Річ у тім, що, попри припинення воєнних дій на території Європи навесні 1945 року, Друга світова війна все ще тривала в Тихому океані біля берегів Японії. Однак у вересні вона все-таки капітулювала, і для редакції це стало несподіванкою. Часу підготувати масштабний проєкт абсолютно не було, тому артдиректор видання Джеймс де Голден-Стоун вигадав цей кадр, який став символом бажаного миру. Ще один цікавий момент – розмір цього номера був набагато меншим від звичайного через заощадження паперу в повоєнний час.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.