До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що треба знати про новий номер Vogue Czechoslovakia, створеного у співпраці з командою Vogue UA

Свій травневий номер Vogue Czechoslovakia присвячує темам вигнання та співпереживання, і виходить з чотирма версіями обкладинки, одна з яких — українською мовою.

Мода не може зупинити війну — дизайнери, як і всі люди, опиняються в небезпеці, тікають від бойових дій і живуть у вигнанні. Однак мода може зайняти чітку позицію щодо війни. Травневий номер Vogue CS був створений у тісній співпраці з редакцією українського Vogue на чолі з головним редактором Пилипом Власовим. Тому випуск містить дві фоторедакційні статті, які українська команда не мала можливості опублікувати у власному номері.

Реклама

Травневий номер Vogue CS виходить з чотирма версіями обкладинки. Три з них створив Бека Гвішіані, засновник Instagram-сторіки про актуальні модні події Style Not Com. Він розмістив по кілька слів великими білими літерами на синьому фоні кожної з обкладинок. На знак підтримки України під час російського вторгнення на її територію титульну сторінку оформили в кольорах українського стяга.

Одна з публікацій, оригінально підготовлених для Vogue UA, — чоловіче знімання авторства Бруно Казіноті. У Vogue CS його супроводжують рукописні записки біженців, адресовані їхнім близьким, які залишаються в Україні. Ще одне знімання українського Vogue — з іранською співачкою Sevdaliza, над яким працював фотограф Марко Ван Рійт.

"У доробку Vogue UA — ціла серія знімань і матеріалів, призначених для наступних номерів, які через війну не вийдуть друком. Завдяки дружнім виданням Vogue з інших країн ці проєкти побачить увесь світ. Голос Vogue UA почують незважаючи ні на що. Ми щиро вдячні Vogue Чехословаччина за підтримку й надану платформу", — говорить Пилип Власов.

Знімання Даніели та Лінди Досталкових, у якому зображені повітряні акробати Клара Тромбікова та Річард Сімонік, — образна медитація на тему вигнання. На четвертій версії обкладинки номера для передплатників використано фото саме з цієї серії. В іншому фоторедакційному матеріалі знімки Цельсіуса Коласо, які стилізував Сержіо Онзе, супроводжуються кількома українськими віршами, перекладеними чеською мовою.

Тема втечі й вигнання розглядається в інтерв’ю з українською дизайнеркою Лілією Літковською, у статті Яна Бубліка згадується, яким зіркам моди довелося працювати за межами рідних країн, а в есеї автора Яна Немеца порушується проблема героїзму. Авторка Клара Власакова у своєму тексті міркує про те, як спадщина романтичного руху впливає на культуру та сучасні стосунки.

Номер Vogue CS за травень 2022 року в продажу з 14 квітня.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.