До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чи варто дружити з новою дівчиною свого колишнього?

На початку грудня 2023 року Гвінет Пелтроу поділилася фотографією, на якій вона стоїть рука в руку з Дакотою Джонсон — дівчиною свого колишнього чоловіка Кріса Мартіна. Ця публікація викликала в мережі реакцію, подібну до тієї, яку викликало спільне фото Гейлі Бібер та Селени Гомес, котра свого часу була дівчиною Джастіна Бібера.

Фото: @gwynethpaltrow
Фото: @gwynethpaltrow

Реклама

Фото Бібер та Гомес з'явилося у 2022 році та спричинило культурний феномен, адже до цього моменту інтернетом ширилися спекуляції та чутки про ворожнечу між жінками. Гомес близько восьми років була дівчиною Джастіна Бібера, поки у травні 2018 року пара не оголосила про розрив. За два місяці канадський співак заручився з Гейлі.

В листопаді 2023 року в подкасті Call Her Daddy Гейлі спростувала чутки про те, що її стосунки з Джастіном розвивалися в той момент, коли він ще був із Селеною: "Коли ми з Джастіном почали зустрічатися, він не був з іншими жінками... Мені не притаманно встрявати в чиїсь стосунки. Я б просто ніколи цього не зробила. Мене добре виховали".

Фото: @tyrellhampton
Фото: @tyrellhampton

Якщо говорити з особистого досвіду, я можу впевнено сказати, що дружба з новою партнеркою вашого колишнього дарує неабияке відчуття свободи. Всі ми розуміємо вагу емоцій. Занадто часто нові партнери наших колишніх стають каталізатором для затяжних страждань та переживань. Відчуваючи негатив до нової людини, ми не даємо старим ранам загоїтися, не дозволяємо собі рухатися далі.

Ми з колишнім були разом 10 років. Мені було непросто, коли ми розійшлися, зокрема тому, що він одразу почав рухатися далі. Окрім того, у нас залишилися спільні друзі, тому я знала, що мені доведеться опанувати свої емоції, щоб ми могли співіснувати в цьому світі. Ми перетиналися на вечірках, весіллях, хрестинах тощо, тому обоє зробили все можливе, щоб зробити наш розрив "безболісним" для нашого оточення. Очевидно, що перші кілька разів, коли я опинялася на вечірках з ним та його новою партнеркою, мені було вкрай непросто. Свій біль я намагалася приховати за посмішками та жартами. В той період я відчувалася виснаженою власними переживаннями.

Однак мені допомагало те, що вони були доброзичливі до мене. Навзаєм я намагалася бути люб'язною до них, а також формувала стосунки з новою знайомою, винісши за дужки колишнього. І це спрацювало — вже кілька років ми є в житті одна одної, насолоджуємося компанією одна одної, я поважаю і захоплююся нею. А щодо їхніх стосунків — я щаслива, що вони щасливі.

Я знаю, для багатьох це жахливий сценарій. Чи є щось більш нудне, ніж чути про те, як люди розійшлися на гарній ноті? Я була одинокою близько двох років, водночас вони були разом, і траплялось, я почувалася жалюгідною в порівнянні з ними. Всі ми порівнюємо себе з іншими, і в подібній ситуації це порівняння приносить чимало прикростей — адже ось людина, яка живе життям, котре могли б проживати ви. Однак мені стало зрозуміло, що я почувалася погано не тому, що хтось змушував мене так почуватися. Це було більше відображенням моїх власних тривог, які я проєктувала на інших. Це одна з особливо небезпечних помилок — ненависть до колишнього партнера або його нової партнерки: наслідком є те, що ви робите їх відповідальним за своє щастя чи нещастя. По правді, навіть якщо вони зробили вам щось погане, ненависть до них заважає вам рухатися далі.

Я повністю усвідомлюю, що глобально моя ситуація була легкою. Ми з колишнім справді мирно розійшлися, тому мені не було за що його ненавидіти чи ображатися. І мені важко уявити себе в протилежному сценарії — я не знаю, наскільки великодушною я могла б бути, якби він ставився до мене погано? Чи справді я могла б бути вищою за це? Я не впевнена. Зрештою, приховування гніву чи обурення до того, кого ви ледве знаєте, вимагає багато зусиль. Мені пощастило, що для мене все обернулося добре, але навіть якщо ви не можете бути друзями з новою партнеркою свого колишнього, якщо вона не завдала вам шкоди, набагато простіше — й набагато краще — просто ставитися до неї з повагою.

За матеріалом vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.