До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Благодійні фонди, через які можна допомогти евакуації тварин з Херсонщини

Українці з усієї країни продовжують об'єднуватись, щоб максимально оперативно допомагати жителям Херсонщини, які постраждали після підриву греблі Каховської ГЕС. Десятки населених пунктів уже затоплені, люди рятують не лише власне майно, а й чужих свійських тварин від загибелі у великій воді. Долучилися до цього процесу і волонтерські організації, які допомагають евакуювати тварин та розмістити їх у безпечних місцях. Ми зібрали контакти благодійних організацій, через які ви можете допомогти зберегти тисячі життів наших менших братів.

Реклама

UAnimals

Благодійна організація UAnimals — одна з найбільших та найактивніших у сфері допомоги тваринам. Вже в перші години після вибуху вони розпочали свою діяльність — волонтери фонду вже вирушили до Херсона на евакуацію, водночас вони формують списки тих, хто потребує допомоги, тих, і хто готовий взяти тварин до себе. Крім того, вони запустили важливий флешмоб #прихищуізтваринами, щоб сформувати список житла, куди люди можуть поїхати разом з хатніми тваринами. "В чому проблема: вимушеним переселенцям із тваринами часто дуже складно знайти житло. Орендодавці не хочуть приймати людей із тваринами. Що ми пропонуємо: якщо у вас є можливість тимчасово прихистити переселенців із тваринами, пишіть допис із гештеґом#прихищуізтваринами та вказуйте, для скількох людей та тварин і в якому місті/селищі/селі маєте місце", — наголошують у UAnimals. Сайт організації зараз під атакою хакерів, тому донатити можна за цими прямими посиланнями: https://uanimals.org/links/

Об'єднаний Гуманітарний Фронт

"Обʼєднаний Гуманітарний Фронт" — громадська організація, яка займається системною благодійністю. В їхньому фокусі — проєкти з відновлення пошкоджених будівель та зведення нових будинків (співробітництво з Район #1), постачання генераторів до деокупованих та прифронтових регіонів України та допомога військовим (UHF допомогли приблизно 12 тисячам захисників України, надали допомогу 70 військовим формуванням і вже витратили більше $1 млн на допомогу). Після катастрофи на Каховській ГЕС команда "Обʼєднаного Гуманітарного Фронту" організовує надання допомоги для місцевих волонтерів, які займаються евакуацією тварин. Більше інформації в соціальних мережах фонду, а допомогти можна за цим посланням.

ЗООПАТРУЛЬ

"ЗооПатруль" — благодійна організація, яка масштабувалася від команди небайдужих, що рятує покинутих тварин із зачинених квартир на початку повномасштабного вторгнення, до зоозахисної організації, що має відлагоджену систему порятунків, власну клініку, їздить в евакуаційні місії на деокуповані території та будує притулок. Відучора вся команда "ЗооПатруля" зайнялася херсонським питанням. "Ми маємо базу місцевих притулків і виходимо на зв'язок з колегами, щодо кількості тварин для евакуації та нагальних потреб на місці. Також ми спілкувались із ДСНС, щоб вибудувати оптимальний маршрут. І щоб не заважати, а навпаки, організовано допомогти. Продовжуємо збирати контакти людей та колег із притулків, які готові прихистити врятованих у себе назавжди або на перетримку. Для всіх охочих — форма реєстрації є в хайлайтсах "Херсон допомога". Це ідеальний час наважитись на чотирилапого", — закликають у "ЗооПатрулі". Допомогти організації можна за посиланням.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.