КУПИТИ КВИТКИ

Нобелівську премію з літератури здобула південнокорейська письменниця Хан Канг

Лауреаткою Нобелівської премії з літератури стала південнокорейська авторка Хан Канг. Письменницю нагородили "за її потужну поетичну прозу, яка протистоїть історичним травмам і викриває крихкість людського життя".

Хан Канг 53 роки, вона живе в Сеулі. Авторка стала відомою у 1995 році після публікації роману "Кохання Йосу". За свою прозу Хан Канг здобула низку нагород: Літературний приз імені Ї Санг (2005), Премію сучасного молодого митця, Корейську літературну премію за найкращий роман.

Реклама.
Хан Канг

Найвідоміший роман авторки – "Вегетаріанка" (2007), жанр якого майстерно балансує між притчею про трансформацію особистості та трилером. Події книги, яку читачі у Південній Кореї назвали "дикою і екстремальною", відбуваються в Сеулі та розповідають про молоду жінку Джінг-хай, яка одного ранку прокидається та розуміє, що не може їсти м'ясо. Це рішення призводить до руйнівних наслідків в її особистому та сімейному житті. Оповідь йдеться не від героїні, а від інших людей: її жорстокого чоловіка, сестри та свояка. У 2016 року роман "Вегетаріанка" отримав міжнародну Букерівську премію. Українською "Вегетаріанка" вийшла 2017 року у видавництві КМ-Букс".

Нобелівський комітет зауважує, що "у своїй творчості Хан Кан протистоїть історичним травмам і невидимим наборам правил і в кожному зі своїх творів викриває крихкість людського життя. Вона має унікальне усвідомлення зв’язків між тілом і душею, живим і мертвим, і у своєму поетичному та експериментальному стилі стала новатором у сучасній прозі".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.