До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Місто кохання: 5 книжок про Париж

"Париж — завжди хороша ідея" — так називається роман Ніколя Барро, і ми абсолютно погоджуємося з його словами. В Парижі кожен може знайти щось своє: красу, натхнення, друзів чи любов. Атмосфера богемних кафе, велич архітектури, численні музеї, елегантні парки і маленькі крамнички — все це захоплює та залишає свій відбиток. Отож вашій увазі добірка книг, натхнених Парижем.

Реклама

"СВЯТО, ЯКЕ ЗАВЖДИ З ТОБОЮ, Ернест Гемінґвей

Ця легендарна книга народилася із нотаток автора та побачила світ вже після його смерті. Тут Гемінґвей демонструє яскравий образ повоєнного Парижа 20-х років ХХ століття. Він розповідає про паризькі кафе, свою творчість, про захоплення кінними перегонами, знайомство з Ґертрудою Стайн та сімейкою Фіцджеральдів, про походи в славнозвісний книжковий магазин "Шекспір і компанія".

"Якщо тобі пощастило в молодості пожити в Парижі, то, хоч би куди потрапив далі, решту життя він уже буде з тобою: Париж — це свято, яке завжди з тобою".

"ТРІУМФАЛЬНА АРКА", Еріх Марія Ремарк

"Тріумфальна арка" — один із найвідоміших романів Ремарка, події якого відбуваються напередодні Другої світової війни. В повітрі відчувається щось лихе, а між головними героями зароджується любов. Головний герой — талановитий хірург, біженець з Німеччини, який ховається і від французів, і від нацистів. Вона — неймовірно красива жінка, італійська актриса, бентежна і запальна, оточена шанувальниками. Їхня випадкова зустріч відбулася не в тому місті і не в той час, та все ж ця історія розвивається, спричиняючи біль і безкінечну радість.

"ШУМОВИННЯ ДНІВ", Борис Віан

Книга французького письменника середини ХХ століття "Шумовиння днів", або "Піна днів" — це сюрреалістична, ніжна, комічна, гнітюча та незабутня історія кохання. Вона захоплює своєю нереалістичністю і фальшивістю, а потім пробирає і закохує в персонажів, які опиняються в складних ситуаціях, із яких важко, але потрібно вибратись. У цьому зухвалому творі Дюк Еллінґтон ― наче герой мультфільму, відомий філософ Жан-Поль Сартр ― бурлескна маріонетка, а смерть набуває подоби білого латаття. Роман окреслює речі вічні й фундаментальні: несказанне щастя абсолютного кохання і джаз.

"КЛУБ НЕВИПРАВНИХ ОПТИМІСТІВ", Жан-Мішель Ґенассія

Парижанин Мішель Маріні — головний герой роману, йому 12 років, він любить грати у крикет, фотографувати, читати та слухати музику. Навчання в ліцеї, родинний конфлікт, розлучення батьків, зникнення брата, зрештою, взагалі життя — дається досить важко. Та в один момент він випадково потрапляє в таємну кімнату бістро, де знайомиться з невиправними оптимістами та інтелектуалами, які, щоб врятуватися, перетнули залізну завісу. Ця зустріч раз і назавжди змінила життя Мішеля. Він не тільки навчиться вправно грати в шахи, а й зрозуміє, що таке справжня дружба і любов.

"ТАЄМНИЦЯ НА ІМ’Я ЛАҐЕРФЕЛЬД", Лоран Аллан-Карон

Лорану Аллан-Карону вдалося делікатно відхилити завісу і створити справді захопливу біографію великого та загадкового кутюр’є. Важке дитинство з вимогливою матір’ю, перший модний показ та життя в Парижі. Карлу Лаґерфельду прийшлося пройти довгий шлях, перш ніж стати легендарним дизайнером. Йому не було і двадцяти, коли він приїхав у повоєнний Париж. Спочатку розчарувався, а потім опанував себе і попрямував творити модну історію. Книга справді надихає трудоголізмом, витримкою Карла та динамічністю тогочасного Парижа.

Оксана Багрій

Читайте також

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.