До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 нових захопливих романів, які ми могли пропустити

У цій добірці ви знайдете кілька нових романів (великих і не дуже), які розповідають про самотність та пошуки себе, кохання і таємничі злочини. Але їх об'єднує те, що всі вони написані так захопливо, що хоча б на один вечір перенесуть вас в інший світ — чого ми всі потребуємо.

"Часу немає", Рустем Халіл; Видавництво Старого Лева

Реклама

Події роману відбуваються в Києві у наші дні. Головний герой — юрист Едем, який переживає особисту кризу: з кар'єрою у нього не складається, кохання нема, до того ж герой дізнається, що хворий на рідкісну хворобу. У мить розпачу він думає про самогубство, але у цей момент перед ним з'являється джин та пропонує їм три дні пожити в тілах багатих та успішних людей і порівняти своє та їхні життя... Звідси починається вир дивних подій, які змусять героя по-іншому подивитися на власне існування.

"Часу немає" — дебютний роман українського журналіста Рустема Халіла, над яким він працював 15 років. Рустем Халіл пише легко, динамічно, з гумором, буквально закручуючи у вихорі дивовижних подій, що трапляються з героєм. Бонусом ідуть теплі описи Києва: герой виходить на пробіжки Маріїнським парком, п'є ранкову каву на терасі з видом на Дніпро — і ніби запрошує нас доєднатися до нього у цій одіссеї.

"Мам", Каріна Саварина; "Лабораторія"

2019 року українська журналістка і редакторка Каріна Саварина випустила дебютний автобіографічний роман "Не вагітна". Він був написаний за мотивами щоденника авторки та розповідав про досвід молодої киянки, яка п'ять років намагалася завагітніти. Щемка, чесна, написана дуже живою та сучасною мовою книжка миттєво стала бестселером в Україні, зокрема й тому, що написана тут і зараз, про наше сьогодення.

"Мам" — продовження роману, в якому Саварина розповідає подальшу історію своєї героїні Хрусталини, яка "після п’яти років невдалого планування вагітності разом зі своїм чоловіком приносять додому з дитячого будинку тримісячне немовля і не знають, що робити далі". "Мам" — роман про дорослішання через материнство, написаний, як і попередня книжка авторки, на основі власного досвіду.

"Скляний замок", Джаннет Воллс; Bookchef

Джаннет Воллс — американська журналістка та письменниця, яка йшла до свого роману "Скляний замок" майже все життя. "Скляний замок" — здебільшого автобіографічна історія, що розповідає про "радощі та труднощі її дитинства" та про сповнене негараздів життя родини Воллсів. Зокрема, авторка розповідає про те, як у тверезому стані геніальний і харизматичний батько Джаннет захоплював уяву своїх дітей, навчаючи їх фізики, геології та тому, як безстрашно приймати життя. Але коли він пив, то був нечесним і грубим. Її мати ненавиділа ідею сімейного життя та не хотіла брати на себе відповідальність за виховання сім’ї...

Після публікації у 2005 році роман був проданий накладом понад 5 мільйонів примірників і перекладений на 31 мову, сім років протримався в списку бестселерів New York Times, отримав вісім літературних премій і був екранізований.

"Покоївка", Ніта Проуз; "Лабораторія"

З перших сторінок зрозуміло, що героїня Моллі Грей не надто вписується в стандарти сучасного світу, та й не прагне цього. Вона закрита, самовпевнена, відверта і не вміє спілкуватися з людьми. Натомість полюбляє дивитися детективи та відгадувати різні загадки... Нещодавно 25-річна Моллі поховала улюблену бабусю, і щоб відволіктися від самотності, вирішує влаштуватися на роботу покоївкою в дорогий готель. Свою роботу вона любить і вважає себе найкращою у справі прибирання. Однак життя Моллі йде шкереберть у той день, коли в одному з номерів вона знаходить труп постійного клієнта — багатія Чарльза Блека. Героїня стає першою і головною підозрюваною. Розв'язати цю головоломку і підібрати ключі до таємниці доводиться самій Моллі...

"Покоївка" — гучний дебют американської маркетологині Ніти Проуз. В 2022-му книжка стала найкращим виданням року за версією Goodreads в категорії "детективи і трилери". "Покоївка" дійсно захоплює: це гостра, розумна, оригінальна історія про людину, яка не вписується в соціальні стандарти, але готова кинути виклик суспільству.

"Віолета", Ісабель Альєнде; Видавництво Анетти Антоненко

Новий роман справжньої зірки латиноамериканської літератури, яку порівнюють за масштабом із культовим Габріелем Гарсією Маркесом. Ісабель Альєнде — письменниця, журналістка, авторка понад 15 романів, що перекладені більш ніж на 40 мов, представниця відомої чилійської родини, чий дядько Сальвадор Альєнде був президентом.

Її найновіший роман "Віолета" (2022) розповідає про життєвий шлях вигаданої героїні Віолети, проте натхнений історією матері Ісабель Альєнде. Віолета дель Вальє народилася 1920 року, у час, коли інфлюенца і війна, а потім Велика депресія назавжди змінили людське життя навколо й далеко за межами її рідної країни. Тоді багатодітна родина змушена була покинути свій дім і шукати прихистку в сільській глушині, в магічній красі дикої природи і забутих звичаїв добрих і щирих людей, які трансформували і їх, і їхні уявлення про світ...

"Її порожні місця", Анна Грувер; Видавництво Старого Лева

Ці жінки не плачуть, але відсутність

плачу страшніша за плач

Анна Грувер

Цікавий дебют 26-річної донеччанки Анни Грувер, частково автобіографічний. У сюжеті переплетені історії двох дівчат — підлітки родом із Донецька, переселенки Анни, та єврейської дівчинки Сари, чий щоденник із записами про 1938–1941 роки потрапляє до Анни. Авторка працювала над романом шість років, в його основі — деякі історії родини Анни. "Її порожні місця" — щемкий і чесний роман про дорослішання та поняття дому, який відгукнеться багатьом.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.