До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Лантімос і Коппола: які фільми покажуть у програмі Каннського кінофестивалю 2024

Сьогодні, 11 квітня, організатори Каннського кінофестивалю оголосили повну програму кінофоруму, що розпочнеться вже 14 травня. Цьогоріч вона буде найбільш зірковою за останні кілька років: у Каннах покажуть "Мегалополіс" Френсіса Форда Копполи з Адамом Драйвером у головній ролі, "Види доброти" Йоргоса Лантімоса з Еммою Стоун та Віллемом Дефо, "Фуріосу" Джорджа Міллера з Анею Тейлор-Джой.

"Види доброти"

Серед інших найцікавіших прем'єр Каннського кінофестивалю — музична мелодрама Жака Одіара "Емілія Перес" із Зої Салдана та Селеною Гомес у головних ролях; "Партенопа" Паоло Соррентіно з Ґері Олдменом; і "Савани" Девіда Кроненберга з Венсаном Касселем і Діаною Крюгер у головних ролях. Також у програмі — "Речовина" Коралі Фаргіт, фільм жахів з Демі Мур і Маргарет Квеллі.

Реклама
"Емілія Перес"

Фільмом-відкриттям стане стрічка французького режисера Квертіна Дюп'є "Другий акт": романтична комедія розповідає про Флоранс (Леа Сейду), яка хоче познайомити Давида (Луї Гаррель), у якого шалено закохана, зі своїм батьком Гійомом (Венсан Ліндом). Але Давиду не подобається Флоранс, і він хоче позбутися її, кинувши в обійми свого друга. Четверо героїв зустрічаються в ресторані у сільській глушині...

Леа Сейду

Також відомо, що в основний конкурс Канн потрапила картина російського режисера Кіріла Серебреннікова "Лімонов, балада про Едічку", присвячена російському письменнику Едуарду Лімонову, відомому своїми українофобними висловлюваннями.

Нагадаємо, що журі очолить режисерка "Барбі" Ґрета Ґервіґ, а 77-й Каннський кінофестиваль відбуватиметься з 14 до 25 травня включно.

"Мегалополіс"

Список фільмів, які потрапили в основний конкурс Канн, шукайте нижче:

"Усе, що ми уявляємо як світло", Паял Кападія

"Анора", Шон Бейкер

"Птах", Андреа Арнольд

"Емілія Перес", Жак Одіар

"Велика подорож", Мігель Гомес

"Види доброти", Йоргос Лантімос

"Розбиті серця", Жиль Лелуш

"Лімонов, балада про Едічку", Кіріл Серебренніков

"Мій Марчелло", Крістоф Оноре

"Мегалополіс", Френсіс Форд Коппола

"Мотель Destino", Карім Айнуз

"О, Канада", Пол Шрейдер

"Партенопа", Паоло Соррентіно

"Учень", Алі Аббасі

"Дівчина з голкою", Магнус фон Горн

"Савани", Девід Кроненберг

"Речовина", Коралі Фаргіт

"Дикий діамант", Агата Рідінгер

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.