До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що дивитися: перший документальний фільм про історію українського IT

Інноваційний парк UNIT.City разом зі студією KNIFE! Films представили перший документальний фільм про становлення української IT-індустрії під назвою "Історії українського IT". Стрічку можна подивитися на Youtube-каналі медіа СЛУХ, а також у повному англійському дубляжі на Youtube-каналі UNITED24.

Реклама

Про що стрічка?

Українське IT — чи не єдина галузь економіки, яка продовжує стрімко розвиватися попри війну. Це нові робочі місця, сміливі проєкти на мільярди доларів, інвестиції та підтримка армії. Фільм показує через особисті історії героїв та героїнь, як IT-сфера в Україні пройшла великий шлях від зародження до найпотужнішої галузі країни.

Участь у зніманнях фільму взяли:

— Михайло Федоров, міністр цифрової трансформації;
— Василь Хмельницький, UNIT.City
— Тарас Кицмей, Softserve;
— Олексій Скрипник і Олексій Скрипник-молодший, ELEKS;
— Євгеній Уткін, "Квазар-Мікро";
— Ярослав Ажнюк, Petcube;
— Олександр Конотопський, Ajax Systems;
— Олександр Косован, MacPaw;
— Роман Могильний, Reface та Zibra;
— Софія Швець, Let's Enhance;
— Антон Мельник, Ukrainian Tech Ecosystem, Міністерство цифрової трансформації;
— Ілля Кабачинський, головний редактор AIN.ua;
— Владислава Зацаринна, головна редакторка DOU.ua;
— Дар’я Лещенко, SupportYourApp;
— Роман Апостол, Mate Academy

"Історії українського IT"

Представники й представниці IT-індустрії розповіли історії свого становлення, а саме поділилися власними інсайдами: як Петрівка та Кардачі сприяли розвиткові найпотужнішої галузі країни? Як український стартап, щоб розв'язати проблему одного домашнього улюбленця, створив проєкт на мільйони доларів? Як це — бути передовим IT-спеціалістом та писати код у 82 роки? Як впертість стартапу з безпеки змогла подолати 7 років важкого становлення від ідеї до світового визнання? Як і коли в Україні з’явилися перші комп’ютерні технології? У що грав міністр цифрової трансформації, коли був підлітком?

Про все це розповідає документальний фільм "Історії українського IT", який відтворює хронологію у понад 30 років завдовжки.

Ініціатором фільму став інноваційний парк UNIT.City, знімальний процес почався ще у 2021 році, того ж року був запланований реліз фільму. Але через повномасштабне вторгнення документальну картину вдалося завершити вже протягом 2022 року завдяки підтримці міжнародних партнерів України.

Оригінальне озвучування: https://youtu.be/PG8QoaTG1kc
Англійський дубляж: https://youtu.be/1jhCQF-L7Uw

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.