До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Сценарист "Карткового будинку" знімає документальний фільм про звірства в Бучі

Шон Пенн та Кері Фукунага – не єдині кінематографісти, які не побоялися приїхати в Україну й на власні очі побачити злочини російської армії. До них доєднався сценарист та шоуранер Бо Віллімон, відомий роботою над серіалом "Картковий будинок". Віллімон приїхав в Україну, щоб зняти документальну стрічку про звірства російських військ у Бучі. Кінематографіст уже встиг відвідати Бучу й Бородянку.

Фото: Vanity Fair

"Бо Віллімон приїхав до України, щоб зібрати матеріали про жорстокі звірства росіян у Київській області. Драматург хоче розповісти всьому світові правду про геноцид українців та героїчний опір українського народу", – написали на сторінці Бучанської міської ради у фейсбуку. В інтерв’ю виданню "Обозреватель" сценарист зізнався, що вражений побаченим.

Реклама

"Сьогодні ми бачили Бородянку, Бучу – неймовірні масштаби спустошення та втрат, яких людям довелося зазнати. На мене все це справило потужний емоційний вплив. Водночас на в’їзді до міста ми побачили велику двокілометрову чергу з машин людей, які намагаються повернутися додому. Посеред цього спустошення є надія та натхнення, так само як і в самих українцях". За словами Віллімона, у фільмі він покаже історії звичайних людей, які стикнулися з війною.

Робін Райт та Бо Віллімон

Бо Віллімон – американський сценарист і драматург. Серед найгучніших його робіт – "Березневі іди" (він був співсценаристом разом з Джорджем Клуні), "Картковий будинок" та серіал "Перші" для Hulu. За сценарій до фільму "Березневі іди" разом з колегами був номінований на премію "Оскар".

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.