До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Шон Пенн закликав мільярдерів придбати для України оборонну техніку

Шон Пенн знову спонукає світ допомогти Україні. Цього разу голлівудський актор та режисер звернувся до мільярдерів та закликав їх придбати винищувачі та засоби протиповітряної оборони, аби завершити війну.

Шон ПеннШон Пенн

Цим закликом актор відреагував на допис командування Повітряних Сил ЗСУ про потребу у винищувачах четвертого покоління. F-15 та F-16 — військові літаки, які перевершують російські за технічними характеристиками. Пенн зазначив, що така техніка допоможе українським льотчикам, адже вона краща, ніж російські Міг або Су. Пенн зазначив, що українські льотчики готові опанувати керування новими літаками за три тижні.

Реклама

"Ми не отримали озброєння, необхідного нам для захисту неба та перемоги. У небі найбільше потрібні винищувачі. В цих умовах Повітряним силам достатньо було б F-15 та F-16 покоління 4+. На відміну від радянських МіГ-29, ці винищувачі оснащені кращими технологіями, що використовуються супротивником, зокрема, сучасними радарами та ракетами", – повідомили у ЗСУ.

"Дві ескадрильї F-15 або 16 (це 12 літаків з кращими технологіями, ніж російські МіГ або Су), на яких можна за 3 тижні підготувати українських авіаторів, коштуватимуть приватним покупцям приблизно 300 мільйонів доларів. Додайте ще 200 мільйонів доларів на протиракетну оборону", – написав Пенн на своїй сторінці в Twitter.

"Один мільярдер міг би завершити цю війну в Україні", – додав актор. У коментарях до допису користувачі нагадали, що на заваді такій допомозі може стати американське законодавство, за яким експорт великих обсягів озброєння має бути схваленим Конгресом.

Нагадаємо, що разом із власною благодійною організацією CORE Шон Пенн надає гуманітарну допомогу внутрішньо переміщеним особам та біженцям з України. У 2021 році режисер почав працювати над документальною стрічкою про війну в Україні на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. За день до повномасштабного вторгнення росії в Україну, Пенн приїхав до Києва, щоб продовжити роботу над фільмом. З першого дня війни актор всіляко підтримує Україну та українців. Під час включення на телеканалі CNN Пенн розповів про обстріли та руйнування міст, гуманітарну кризу та висловив впевненість у перемозі України. Також актор заявив, що Американська кіноакадемія має надати Володимиру Зеленському слово під час 94-ї церемонії вручення премії "Оскар", інакше він знищить дві власні статуетки.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.