До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Рівень чорного" номінували на "Оскар" від України

Номінантом на "Оскар" від України стала документально-ігрова стрічка "Рівень чорного" Валентина Васяновича. Таке рішення Оскарівський комітет ухвалив сьогодні, 29 серпня.

Наступний етап – включення фільму до списку національних номінантів Американською кіноакадемією. З лонг-листу, що охопить близько вісімдесяти фільмів, вона сформує короткий – з дев'яти. Пізніше стрічок лишиться лиш п'ять, й одна з них стане переможцем у номінації "Найкращий фільм іноземною мовою" в Лос-Анджелесі.

Реклама

Світова прем’єра "Рівня чорного" відбулася на 8-му Одеському кінофестивалі, де фільм отримав Приз ФІПРЕССІ як найкращий український повнометражний фільм. В український кінопрокат стрічка вийде 31 серпня цього року.

Фільм розповідає про весільного фотографа Костянтина, в житті якого настає чорна смуга: він утрачає все, що було для нього важливим, і тепер змушений ухвалити рішення надзвичайної ваги – спинитися чи йти далі. Головну роль у стрічці виконав київський фотограф Костянтин Мохнач, роль його коханої – українська акторка Катерина Молчанова ("Моя бабуся Фанні Каплан", "Довгі хвилі", "Чудо за розкладом").

Нагадуємо, що на номінацію від України претендувало ще сім стрічок: "Стрімголов", "Червоний", "Чужа молитва", "Микита Кожум'яка", "Жива", "DZIDZIO. Контрабас", "Війна химер".

Читайте також:

Кого номінують на "Оскар" від України

Фільм тижня: "Валеріан і місто тисячі планет" Люка Бессона

5 головних фільмів серпня

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.