До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

Помер легендарний французький актор Ален Делон

Світ кіно втратив одного з найвидатніших митців свого часу. Пішов з життя Ален Делон, французький кіноактор, який став символом епохи.

Реклама

Ален Делон народився 8 листопада 1935 року в місті Со, неподалік Парижа. Його кінокар'єра розпочалася в 1950-х роках, і вже невдовзі він став міжнародною зіркою завдяки фільмам "Рокко та його брати", "Самурай", "Леопард", "На яскравому сонці", "Басейн" і "Нескорений". Делон був відомий своїми ролями сильних, загадкових чоловіків із невимовною харизмою та магнетизмом. Його вміння втілити на екрані суперечливих і складних персонажів зробило його улюбленцем критиків і глядачів.

Крім видатної акторської кар'єри, Ален Делон став втіленням французького стилю, вплинувши на моду і культуру своїм бездоганним образом. Його харизма і природний шарм зробили його культовою фігурою, яка залишиться в історії не тільки кінематографа, а й поп-культури.

Останніми роками Ален Делон відкрито висловлював свою підтримку Україні. У березні 2022 року, після початку повномасштабного вторгнення Росії, Делон засудив агресію та висловив солідарність з українським народом. Він також брав участь у благодійних акціях, підтримуючи гуманітарні ініціативи, спрямовані на допомогу українцям, постраждалим від війни.

Ален Делон пішов із життя у віці 88 років. Його спадщина назавжди залишиться в історії кінематографа, а його неповторні ролі продовжуватимуть надихати нові покоління. Україна завжди пам'ятатиме його як друга та союзника, який підтримував нашу країну в найважчі часи.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.