До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найкращих фільмів Алена Делона

Слова, які щоразу хочеться сказати про Алена Делона, вже мільйони разів були сказані. Він красивий, неймовірно фотогенічний, але високо не підійнявся б без справжнього акторського таланту. Делон назавжди увійшов в історію як один із незабутніх символів європейського кіно 1960-х і 1970-х років.

"На яскравому сонці", 1960

Ален Делон у фільмі
Ален Делон у фільмі "На яскравому сонці", 1960

Реклама

Ця стрічка — перша екранізація знаменитого роману "Талановитий містер Ріплі". У фільмі "На яскравому сонці" Ален Делон зіграв Тома Ріплі й зберіг за собою статус актора, який найкраще втілив цього персонажа. Йому це вдалося з легкістю, зважаючи на те, що він чарівний і харизматичний чоловік. Окрім того, Делон зміг правдоподібно висвітлити жорстокий та насильницький бік свого героя.

"Самурай", 1967

Ален Делон у фільмі
Ален Делон у фільмі "Самурай", 1967

Один із найкращих неонуарних фільмів, коли-небудь знятих. Режисер Жан-П’єр Мельвіль створив незабутнє дослідження злочинного життя, пронизане філософським підтекстом. Ален Делон грає вбивцю, якого переслідує поліція, а також організація, яка його найняла. "Самурай" — це не лише найкращий твір Мельвіля, але й перлина творчості Делона.

"Басейн", 1969

Ален Делон і Ромі Шнайдер в фільмі
Ален Делон і Ромі Шнайдер в фільмі "Басейн", 1969

"Басейн" — це повільний, але красивий фільм: розкішний маєток, у якому розгортається дія, сонячна погода, що частково приховує похмурий сюжет. Ален Делон і Ромі Шнайдер грають закоханих у відпустці. Напруга починає зростати, коли до них приєднуються колишній коханець головної героїні та його донька-підлітка. Це стильний французький трилер, який запам’ятовується завдяки візуальним ефектам і деяким відвертим для свого часу сценам.

"Червоне коло", 1970

Ален Делон у фільмі
Ален Делон у фільмі "Червоне коло", 1970

Ще одна перлина Жан-П’єра Мельвіля, у якій представлена зіркова акторська робота Делона. "Червоне коло" — загадковий кримінальний трилер, один із найбільш нетрадиційних фільмів про пограбування, коли-небудь знятих. Майже як деконструкція жанру, "Червоне коло" — це ретельно створений шедевр, який подарує глядачам неймовірні враження.

"Месьє Кляйн", 1976

Ален Делон у фільмі "Мосьє Кляйн", 1976
Ален Делон у фільмі "Мосьє Кляйн", 1976

У містичній драмі "Месьє Кляйн" Делон грає апатичного торговця мистецтвом, який використовує переслідуваних нацистською Німеччиною євреїв. Однак усе ускладнюється, коли фашистська влада починає підозрювати, що він теж єврей. Блискучий фільм, насичений гострими політичними коментарями.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.