До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

Пішла з життя акторка Шеннен Догерті

Сьогодні стало відомо, що 13 липня у Лос-Анджелесі померла 53-річна акторка Шеннен Догерті, відома усьому світові як Бренда Волш із серіалу "Беверлі Хіллз 90210". Акторка, що понад 9 років боролася з раком молочної залози, померла у себе вдома, в Лос-Анджелесі, в оточенні родини, повідомив представник Шеннен Догерті.

Шеннен Догерті

Американська акторка Шеннен Догерті прославилася насамперед роллю Бренди Волш в серіалі "Беверлі-Хіллз, 90210", прем’єра якого відбулася в 1990 році. Догерті знімалася в серіалі понад чотири роки. За цей час "Беверлі-Хіллз, 90210", створений відомим продюсером Дарреном Старом, став справжнім феноменом тогочасного телебачення: молоді актори-виконавці головних ролей — серед них Люк Перрі, Джейсон Прістли, Шеннен Догерті, Торі Спеллінг — з'являлися на обкладинках журналів Entertainment Weekly, Rolling Stone, People, а їхні фанати-підлітки скуповували мерч із зображенням улюблених героїв, від футболок до шкільних щоденників. Першу серію "Беверлі-Хіллз, 90210" подивилося понад 115 мільйонів глядачів — і досі серіал вважається одним із взірців жанру сучасної мильної опери.

Реклама
"Беверлі-Хіллз, 90210"

У 1998 році Догерті зіграла одну з головних ролей, відьми Прю Геллівелл, у серіалі "Усі жінки — відьми" і потрапила у список 10 найкращих відьом на телебаченні. Пізніше акторка знімалася в серіалах "Жорстокі ігри", "Бо в Америці", анімаційному серіалі "Марі-Карі". У 2019 році вона приєдналася до телевізійного перезапуску "Беверлі-Хіллз, 90210", знову зігравши дорослу версію героїні, яка прославила її.

Шеннен Догерті, 1996 рік
"Усі жінки – відьми"

Після того, як у 2015 році акторці діагностували онкозахворювання, вона присвятила свою діяльність підтримці фондів, які опікуються людьми з онкологією і давала багато інтерв'ю, розповідаючи про досвід життя із цим захворюванням. Так, найбільш цитованим стало її відверте інтерв'ю у програмі Good Morning America в 2020 році, яке вона дала вже після того, як стався рецидив та захворювання повернулося.
"У мене точно бувають дні, коли я кажу: "Чому я?" — розповіла Шенннен Догерті. "А потім я кажу: "Чому не я? Хто ще? Хто ще, крім мене, заслуговує на це?" Ніхто з нас. Ми, актори, люди, які найбільше хочуть працювати, тож ми мусимо бути дуже вдячні за кожну секунду, кожну годину, кожен день, що ми тут".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.