До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

Переможці Венеційського кінофестивалю–2024

7 вересня відбулася церемонія закриття Венеційського кінофестивалю та вручення нагород. Головний приз фестивалю, Золотий лев за найкращий фільм, здобув іспанський режисер Педро Альмодовар за стрічку "Сусідня кімната", де головні ролі зіграли Тільда Свінтон та Джуліанна Мур. Критики та глядачі в захваті від стрічки Альмодовара — після показу фільм зустріли 17-хвилинними оваціями.

Педро Альмодовар

Срібного Лева Венеційського кінофестивалю отримав італійський фільм "Вермільо" режисерки Маури Дельперо. Його події відбуваються в горах Тіроля у 1944 році та розповідають про солдата-дезертира. А приз за найкращу режисуру забрав американський режисер Бреді Корбет: його фільм "Бруталіст" з Едріаном Броуді та Гаєм Пірсом розповідає про життя Ласло Тота, угорського єврейського архітектора, який пережив Голокост і переїхав в Америку, аби втілити у життя свою американську мрію.

Реклама
Кадр з фільму "Бруталіст"

Спеціальний приз журі здобув фільм "Квітень" грузинської режисерки Деа Кулумбегашвілі: стрічка розповідає історію акушерки з маленького грузинського села, яке, незважаючи на законодавчу заборону, допомагає пацієнткам, які хочуть зробити аборт.

Деа Кулумбегашвілі

Найкращою акторкою 81-го Венеційського фестивалю була визнана Ніколь Кідман за роботу у картині "Дівчинка", що розповідає про пристрасні стосунки заміжньої жінки з молодим колегою. Втім, нагороду замість неї забрала режисерка стрічки Галина Рейн, адже Кідман була змушена терміново покинути фестиваль через смерть матері. Найкращим актором став француз Венсан Лендон за фільм "Тихий син", який зіграв 50-річного П'єра, що намагається вибудувати стосунки з двома синами, один з яких є прихильником ультраправих ідей.

Венсан Лендон

Премію імені Марчелло Мастроянні, якою відзначають найкращого молодого актора чи акторку, здобув французький актор Пол Кірхер за стрічку "І їхні діти після них", що зображують одне літо з життя підлітків в маленькому індустріальному місці на півночі Франції.

Пол Кірхер

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.