До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Народження зірки: 4 різнопланові ролі Леді Ґаґи

28 березня день народження святкує Леді Ґаґа, яка спочатку підкорила музичний олімп, потім своїми зухвалими образами привернула увагу модної індустрії, а останніми роками все активніше розвиває акторські здібності. Зовсім скоро на екрани вийде "Джокер: божевілля на двох" за участю Ґаґи, а ми згадуємо ще кілька різнопланових стрічок, де в титрах вказано її ім'я.

Леді Ґаґа у фільмі "Дім Gucci"
Леді Ґаґа у фільмі "Дім Gucci"

Реклама

"Дім Ґуччі" , 2021

Бурхлива історія кохання, величезний скандал, таємниці, гроші та вбивство: фільм "Дім Ґуччі" розповідає сумнозвісну історію Патриції Реджані, італійської спадкоємиці, яка потрапила на перші шпальти газет у 1995 році через причетність до вбивства чоловіка Мауріціо Ґуччі. Саме її і зіграла Леді Ґаґа. Щойно почалися знімання, артистка одразу ж увійшла в образ Патриції Реджані. Вона пофарбувала волосся в темний колір і невпинно працювала над своїм італійським акцентом, щоб стати максимально схожою на персонажку. Ця шалена відданість захопила актрису. "Буду відвертою: я жила в ролі Реджані півтора року. Я говорила з акцентом упродовж дев’яти місяців. Я жодного разу не зламалася й не здалася", — розповідає Леді Ґаґа.

"Народження зірки", 2018

Якби Леді Ґаґу не запросили у мюзикл "Народження зірки", вона, можливо, ніколи б не отримала роль Патриції Реджані. А запросив її Бредлі Купер. Як виявилося, він мріяв про те, щоб Леді Ґаґа зіграла роль Еллі — після того, як побачив її виступ із піснею La Vie en Rose в Лос-Анджелесі. Незабаром він зателефонував її агенту, побував у гостях у співачки в Малібу, жартома виконав із нею дует Midnight Special за мотивами Creedence Clearwater Revival — і запропонував їй роль. В інтерв'ю режисер розповідає, що хотів "передати глядачам його особисте зачарування Леді Ґаґою". Практично весь час на зніманнях Ґаґа була без макіяжу. Бредлі Купер навіть забрав її косметику під час перших пробних кастингів. Для співачки відсутність мейкапу стала акторським прийомом: вона використала його, щоб передати невпевненість Еллі щодо себе і своєї зовнішності. Фактично ненависть Еллі до її носа ґрунтується на власній тривозі Ґаґи: коли вона щойно переїхала до Лос-Анджелеса і почала свою кар'єру, їй наполегливо рекомендували зробити ринопластику.

"Американська історія жахів", 2015

Леді Ґаґа — людина, яка не боїться виявляти ініціативу. Вона сама зв'язалася з Раяном Мерфі, шоураннером серіалу "Американська історія жахів", і повідомила, що є великою шанувальницею цього шоу і мріє в ньому знятися, бажано в негативній ролі. Мерфі не став зволікати і написав роль спеціально для неї. Так Леді Ґаґа увійшла до основного акторського складу п'ятого сезону серіалу і навіть отримала престижну премію "Золотий глобус". "Леді Ґаґа настільки блискуча у п'ятому сезоні "Американської історії жахів", що я офіційно запропонував їй зіграти у шостому. Скажи так!" — написав тоді емоційно Мерфі.

"Клан Сопрано", 2001

Насправді пристрасть до кінематографа Леді Ґаґа виявила ще в юному віці. Свою першу роль Стефані Джоанн Анджеліна Джерманотта (справжнє ім'я співачки) зіграла ще до того, як стала зіркою сцени. Юну Гаґу можна побачити у серіалі "Клан Сопрано" у 2001 році. Тоді їй дісталася епізодична роль дівчини, яка палить із подругою, спостерігаючи хлопцями у басейні.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.