До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Джеймс Кемерон запевняє: на уламку "Титаніка" було місце лише для однієї людини

Режисер Джеймс Кемерон планує раз і назавжди припинити одну з найбільших суперечок кінематографа – про те, що головний герой фільму "Титанік" не міг пережити затоплення лайнера.

Леонардо Ді Капріо і Кейт Вінслет у фільмі
Леонардо Ді Капріо і Кейт Вінслет у фільмі "Титанік", 1997

Реклама

Джеймс Кемерон запевняє, що він науково довів: персонаж Леонардо Ді Капріо не міг пережити сумнозвісну сцену на дерев'яному уламку лайнера. В інтерв’юPostmedia режисер наголосив, що він замовив "наукове дослідження, щоб покласти край цій суперечці". Трагічна доля Джека викликала чимало дискусій після виходу фільму в 1997 році; Роуз рятується від катастрофічного затоплення судна, вилізши на дерев’яну панель, а Джек помирає від переохолодження у крижаній океанській воді, оскільки панель нібито не витримала б його ваги.

Леонардо Ді Капріо і Кейт Вінслет у фільмі
Леонардо Ді Капріо і Кейт Вінслет у фільмі "Титанік", 1997

Режисер розповів: "Відтоді ми провели ретельний судово-медичний аналіз за участю експерта з гіпотермії, який відтворив пліт із фільму... Ми взяли двох каскадерів з такою самою масою тіла, як у Кейт і Лео, встановили на них датчики, помістили їх у крижану воду та перевірили, чи могли б вони вижити за допомогою різних методів, і відповідь була однозначна: вони обидва не могли вижити. Лише хтось один міг врятувати своє життя".

Кемерон каже, що він витримав 25 років дебатів і теорій виживання щодо жахливої та самовідданої смерті Джека. Спустошені глядачі довго сперечалися, що Роуз мала би звільнити місце для Джека на імпровізованому плоту, щоб вони обоє могли жити довго і щасливо, але Кемерон завжди стверджував, що герой історії мав померти з художніх причин. Режисер сказав: "Він мав померти. Це як Ромео і Джульєтта. Це фільм про любов, жертовність і смертність. Любов вимірюється жертвою".

Кейт Вінслет раніше визнавала, що "на плоту було багато місця", тоді як Леонардо Ді Капріо залишався небагатослівним, відмовляючись публічно стати на чийсь бік у суперечливих дебатах. Врешті, в майбутньому документальному фільмі, який покажуть на NationalGeographic у лютому 2023 року, Джеймс Кемерон науково доведе, чому неможливо було врятувати Джека.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.