До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Я дуже нервуюся через агресію Росії": Мартін Скорсезе підтримав Україну

У Каннах триває кінофестиваль, і хоча цього року немає повнометражних українських фільмів у програмі, про нашу країну там точно не забувають. Так, під час пресконференції, присвяченої фільму "Вбивці місячної квітки", підтримку України висловив Мартін Скорсезе, один з найвідоміших режисерів у світі. Відповідаючи на запитання преси, Скорсезе не просто висловив свою принципову позицію щодо війни, але й виголосив проникливу промову про важливість свободи та демократії.

Мартін Скорсезе на Каннському кінофестивалі
Мартін Скорсезе на Каннському кінофестивалі

Реклама

Під час пресконференції одна з журналісток запитала у Скорсезе, що він думає про війну Росії проти України, адже події його нового фільму нагадали їй про цю жорстоку війну і вона хвилюється, що про цю агресію починають забувати. "Я дуже нервую через агресію Росії; дуже нервую через всю цю ситуацію", — сказав Скорсезе. "Молодше покоління не пам’ятає Другої світової війни. Вони не пам’ятають балканських народів і того, що там було, і того, що було з Польщею в ХІХ столітті".

Продовжуючи свій спіч, режисер зазначив: "Ми повинні підтримувати країни, які намагаються налагодити демократичний процес. Ситуація зараз нагадує мені 1930-ті роки, коли демократія була майже неможлива. Проте зараз у світі вона значно глибша і сильніша — і пов’язана із самими цінностями нашого життя".

Режисер також зазначив, якою важливою є принцип свободи слова. "Свобода слова насправді найважливіша, — сказав Скорсезе. — Це не означає кричати "вогонь" у переповненому театрі, коли вогню немає. Але свобода мати можливість виражати себе у спосіб, який є доброзичливим".

Нагадаємо, що Мартін Скорсезе вже неодноразово висловлював свою підтримку Україні. Так, в грудні минулого року він став співведучим масштабного концерту, присвяченого "Щедрику", у Карнегі-хол. Тоді, звертаючись до світу, він сказав, що захоплюється мужністю, наполегливістю, стійкістю та рішучістю українців.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.