До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Аліну Байкову вивели з червоної доріжки Каннського кінофестивалю за антипутінський лозунг

Українська топмодель та інфлюенсерка Аліна Байкова, за якою лише в інстаграмі стежать 3,5 мільйони людей, продовжує використовувати свій голос, щоб говорити зі світом про війну в Україні. Увечері 26 травня вона вийшла на червону доріжку Каннського кінофестивалю у бежевому тренчі RDNT, під яким ховалася жовто-синя сукня-футболка з написом F*CK YOU PUTIN. Щойно охорона побачила це гасло, Аліну спробували вивести з червоної доріжки, змусивши знову одягнути тренч.

Аліна Байкова
Аліна Байкова

Реклама

Для Байкової, яка народилася в Кропивницькому (до декомунізації — Кіровоград), це не перший випадок демонстрації патріотичної позиції. Вона регулярно показує промовисті образи і говорить не перебираючи висловів. Ситуацію в Каннах модель також прокоментувала, обурившись "ліберальною" позицією оргкомітету фестивалю та забороною політичних висловлювань. "Ось доказ "РЕАЛЬНОЇ ПІДТРИМКИ" України! Мене заарештували та попросили залишити червону доріжку, оскільки фестиваль не хоче займатися політикою. Ми, всі українці, хочемо продовжувати жити нашим прекрасним життям. Але ми не можемо! У нас забрали життя. Наших людей щодня вбивають росіяни! Для чого? Вони щойно відсвяткували "звільнення" Бахмута. Вони там усіх повбивали і повністю стерли це місто. Від кого і для чого звільнили? Що відбувається? І чому ми маємо так страждати? Вам не здається, що ми, українці, втомилися від цієї війни так само, як вам набридло про неї слухати? І щоб відповісти на найпоширеніше запитання: "чому війни в інших країнах не висвітлюються так широко?". Тому що ми кричимо про це, коли маємо можливість!" — емоційно написала модель, звернувшись таким чином і до Каннського кінофестивалю, і до своїх підписників.

Згадаємо інші патріотичні та красномовні образи української красуні за останній рік.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.