До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 найцікавіших фільмів серпня

Від епічної історичної драми "Довбуш" Олеся Саніна до української соціальної драми "Королі репу": у серпні на нас чекають кілька цікавих вітчизняних прем'єр та світові новинки.

"Королі репу"

Реклама

Гангста-реп-драма "Королі репу" — cтрічка про пригоди 17-річного репера із маленького села, який мріє стати відомим на весь світ. За сюжетом, 17-річний хлопець на прізвисько Казан (Михайло Дзюба) понад усе мріє стати відомим репером та підкорити серце своєї дівчини. Заради своїх мрій Казан готовий ризикнути, але обставини спрямовують його життя в іншому напрямку: він знайомиться з місцевими злочинцями, які анганжують його на небезпечні справи, а дівчина виходить заміж за турка, аби вибратися з ненависного села...

У головних ролях — Wellboy, Ірма Вітовська та Михайло Дзюба.

"Вересень"

Телеведучий та актор Микола Вересень, письменник Лесь Подерв'янський, режисерка Марися Нікітюк — у треш-комедії "Вересень" зібрався цікавий акторський склад. Сюжет варто сприймати іронічно: події відбуваються на початку 2010-х, коли актор Микола Вересень гине на знімальному майданчику, виконуючи роль царя Івана Грозного. Тепер чорти, які думають, що він і є Грозний, намагаються всіма можливими способами затягти його до пекла. Історія перестрибує у часі та просторі, у кадрі з’являються вампіри, янголи й інші містичні істоти.

10 серпня

"Слабачка"

Головна героїня "Слабачки" — юна інфлюенсерка Сесілія, яка популяризує медитацію. Одного разу подруга дитинства запрошує її провести вікенд в горах. Там Сесілія зустрічає дівчину, яка булила її в школі, — і ось, та знов береться за своє, але... не варто називати Сесілію слабачкою...

"Слабачка" — незалежний австралійський горор-трилер, головну роль в якому зіграла австралійка Аіша Ді, зірка серіалу "Жирним шрифтом".

17 серпня

"Париж, 13 округ"

В український прокат виходить стрічка Жака Одіяра 2021 року – прониклива історія про життя французьких міленіалів. Режисер зображує будні трьох персонажей – тайванки Емілі, яка переживає складний період в житті, спокусливого інтелектуала Каміля, що розбив не одне серце, та студентки Нора, яка потерпає від своєї схожості на популярну вебкам-модель. Разом з режисером ми спостергіаємо за їхніми романтичними та сексуальними пригодами та пошуками себе у Парижі.

"Сірі обличчя"

Польський реп-мюзикл, який досліджує "сучасне суспільство, обмануте капіталізмом". У центрі історії — юнак Камал, який живе з мамою і мріє стати репером, але натомість тиняється містом, підторговує наркотиками й заводить роман зі старшою за себе заміжньою жінкою. Фільм знятий за мотивами однойменної книжки польської супер-зірки сучасної літератури Дороти Масловської.

23 серпня

"День Незалежності"

Події документального фільму Володимира Тихого відбуваються під час одного дня — 24 серпня 2022 року у кількох українських містах. У кадрі — Київ, Львів, Харків. Миколаїв, Одеса. У фільмі представлена доба з життів "пляжного" поліційного патруля, операторки протитанкового ракетного комплексу, водовоза, мінометника, штурмовика ЗСУ, 14-річної прибиральниці пабу, художниці та народного депутата. Всі ці люди та місця створюють захопливу мозаїку про один день життя України.

24 серпня

"Довбуш"

На День Незалежності у прокат виходить новий історичний епос режисера Олеся Саніна — чи не найочікуваніший український фільм останніх років, робота над яким тривала понад сім років. Події стрічки відбуваються у ХVIII столітті, коли українська нація вкотре зазнає утисків і опиняється під владою Московської держави та Речі Посполитої. Саме тоді на Покутті починає діяти загін опришків під керівництвом Олекси Довбуша, який протистояв жадібним та жорстоким панам і захищав знедолених українців.

У головних ролях — Олексій Гнатковський, Дар’я Плахтій, Сергій Стрельников. Окремої уваги варта робота художників з костюмів: костюмерний департамент під керівництвом дизайнерок та художниць Гали Отенко і Марії Керо створив понад 1000 автентичних образів за ескізами дизайнерок. Серед вбрань — точні відповідники одягу гуцулів, опришків, гайдуків ХVIII століття, комплекти для армії польського гетьмана, польської шляхти й магнатерії, костюми для міщан і селян, а також розкішне весільне вбрання Марічки.

24 серпня

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.