До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 молодих актрис, на яких чекає велике майбутнє

Розповідаємо про найяскравіших акторок, про які незабаром говоритиме увесь світ – від зірки серіалу "Венздей" Дженні Ортега до Мілли Алкок, яку ви бачили у серіалі "Дім Дракона".

Седі Сінк

Реклама

Їй лише 20, але за її плечима зо два десятки проєктів. СедіСінк стала зіркою завдяки серіалу "Дивні дива", втім зупинятись на цьому вона не збирається. Наприкінці минулого року в неї вийшли дві нові картини — фільм "Кит" режисера ДарренаАранофскі (в українському прокаті з 2 березня), де вона зіграла доньку Чарлі (Брендан Фрейзер), який страждає від надмірної ваги, та фільм "Дорога Зої", в якому Седі знялася в ролі дівчинки-підлітка, що звинувачує себе у смерті сестри.

У її доробку — також участь у короткометражному драматичному фільмі "AllTooWell: Theshortfilm", що був написаний і знятий Тейлор Свіфт. Щодо майбутнього фільму СедіСінк, то він має назву "BerlinNobody" — це трилер за романом Ніколаса Хогга "Токіо" про американських емігрантів у Берліні, режисеркою якого виступить Джордан Скотт.

"Я би хотіла повернутися до театру. Адже там була народжена моя любов і пристрасть до професії. Я би хотіла бути там знову, коли я вже старша", — розповідає Седі про те, якими вона бачить наступні 5 років у своїй кар’єрі.

ДженнаОртега

Американська акторка ДженнаОртега стала справжнім кіновідкриттям наприкінці 2022 року — вона зіграла головну роль у серіалі ТімаБартона "Венздей", присвяченому пригодам ВенздейАддамс у її підліткові роки. У її фільмографії налічується понад 40 проєктів, серед яких "Крик", "X", "Thefallout", "Залізна людина 3", "Астрал. Частина 2", "Студія 666", "Songbird", "AmericanCarnage". Поки всі чекають на другий сезон серіалу "Венздей", ось-ось на екрани має вийти "Крик 6" із Дженні в головній ролі.

"Я почала мріяти про акторство, коли мені було 6. Я благала батьків, але вони сказали: в жодному разі! Колись мама подарувала мені книгу монологів, щоб заткнути мене. І я зробила для неї монолог, який вона виклала на фейсбук і де його помітив кастинг-директор. Тоді мама сказала: ну добре, але трохи. Тепер мені 20, і я займаюсь цим вже половину свого життя" — розповідає ДженнаОртега про початок акторського шляху.

Міллі Боббі Браун

18-річна колежанка СедіСінк по "Дивних дивах" цілком і сповна віддає себе професії. У її фільмографії є як епізодичні ролі у "Якось в країні чудес", "NCIS: Полювання на вбивць" "Американська сімейка", "Анатомія Грей", так і великі — "Ґодзилла: Король монстрів", Ґодзилла проти Конга".

До того ж вона зіграла сестру Шерлока Голмса у фільмі від Netflix "ЕнолаГолмс", де її колегами на знімальному майданчику були Генрі Кавілл, Сем Клафлін, Луїс Партрідж та ГеленаБонем Картер. 27 жовтня 2022 року вийшла "ЕнолаГолмс 2" — фільм зібрав схвальні відгуки критиків. Крім п'ятого сезону "Дивних див", який обіцяють знімати вже цього року, Міллізадіяна у зніманнях фільму "Theelectricstate". Майбутній науково-фантастичний пригодницький фільм братів Руссо заснований на однойменному графічному романі Саймона Столенхага.

"Я почала грати в кіно у 9 років — вже не зовсім дитина, — розповідає Міллі Боббі Браун. — Я вважаю, що акторство — це не так складно, як, наприклад, танці, де потрібно багато практики. Це виходить інстинктивно. А якщо ні, то ти завжди можеш піти до акторської школи. Але зараз у кінематографі така тенденція — шукати дітей із "природним" талантом"

Іванна Сахно

25-річна акторка родом з України, яка підлітком переїхала до США, вже досягла чималих успіхів у голлівудському кіно. У її фільмографії є голлівудський блокбастер "Тихоокеанський рубіж: Повстання" (2018), екшн-комедія "Шпигун, який мене кинув" (2018), трилер з елементами жахів "Пік страху" (2020), романтичний комедійний серіал "Меломанка" (2020), шпигунський трилер "З холоду" (2022) та трилер "Зустріч випускників" (2022).

Майбутньою роботою Іванни буде мінісеріал "Асока", що є спінофом "Зоряних воєн" Джорджа Лукаса і пов'язаний із серіалом "Мандалорець". Орієнтовна дата виходу — літо 2023 року.

​"Бути українською дівчинкою, яка приїхала в ЛосАнджелес... Я спочатку брала усі кастинги, які тільки мені давали. Мені давали якісь опції, і я казала: так-так-так, я піду на всі кастинги", — розповідає Іванна про початок кар’єри в США.

Мая Гоук

Мая Гоук впевнено доводить, що здатна досягнути вершин і що яскравий талант Уми Турман передався її доньці. У 24 роки вона зіграла у драмедійному фільмі Квентіна Тарантіно "Одного разу в Голлівуді" (2019), у трилогії слешеру "Вулиця страху", драматично-комедійному фільмі "Мейнстрім" та підлітковій чорній комедії від Netflix "Зробімо помсту" (2022).

Щодо майбутніх проєктів, то 2023 року на екрани вийде біографічний фільм режисера Бредлі Купера, заснований на житті диригента Леонарда Бернштейна. Мая Гоук виконує одну з головних ролей, а саме ДжейміБернштейн — доньку головного героя.

МілліАлкок

Австралійська акторка у свої 22 роки не відстає від однолітків-актрис і поступово підкорює кіновсесвіт. Перш ніж зіграти роль молодої РейніриТаргарієн для серіалу HBO "Дім драконів", дівчина з'явилась у телевізійному драматичному серіалі "Сезон бойових дій", у трилері "Школа" (2018), кримінальному трилері "Розплата" (2019) та у драматичному серіалі "Upright" (2019).

Чи зіграє МілліАлкок у другому сезоні "Дім дракона", поки невідомо.

Актриса розповідала, що в дитячі роки перегляд фільмів був для неї чимось на кшталт гіпнозу. До кінця фільму в неї залишалися незвичайні почуття. Тоді вона зрозуміла, з чим хоче пов'язати своє життя.

"Я знала, що ця можливість буде набагато ціннішим досвідом, ніж отримання диплому", — розповідає Міллі про своє рішення залишити школу. "Я ні на секунду не сумнівалася в цьому. Я була надто імпульсивною. Я сказала: "Ні, це те, над чим я працювала, і мені дали цю дивовижну можливість із цим чудовим акторським складом, із цим чудовим сценарієм". Я не могла сказати "ні" і не могла дозволити страху та тривозі переслідувати мене через те, що я не закінчила школу ..."

Дейзі Едгар-Джонс

Дейзі Едгар-Джонс 24 роки. Зігравши головну роль в ірландському драматичному серіалі BBC і Hulu "Нормальні люди", дівчина прокинулася знаменитістю. Відтоді на неї буквально посипалися пропозиції нових ролей. У 2022 році в її фільмографії три проєкти: американський мінісеріал "Під прапором небес", де вона зіграла з Ендрю Гарфілдом та отримала номінацію на "Золотий глобус 2023", трилер "Свіжий" режисерки Мімі Кейв та гучна стрічка режисерки Олівії Ньюман "Там, де співають раки".

"Той рік, коли я зіграла у "Нормальних людях", був особливим. Коли відбулося прослуховування, одна частина мене відчайдушно хотіла отримати роль і хвилювалася, що я цього не зможу зробити, інша ж відчувала, що це стане частиною мого життя", — розповідає Дейзі про те, як отримала роль у фільмі "Нормальні люди".

Текст: Катя Романів

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.