До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найкращих ролей Метта Сміта

Відтоді як Метт Сміт з'явився на екрані як Доктор у "Докторі Хто", глядачі були зачаровані його роботою. Як і багато його колег, за свою кар'єру Сміт зіграв різноманітних персонажів: від чарівного молодого принца Філіпа в серіалі "Корона" до жорстокого Деймона Таргарієна в "Домі Дракона". У цьому матеріалі згадуємо одні з найкращих ролей британського актора.

"Доктор Хто"
Метт Сміт у серіалі Метт Сміт у серіалі "Доктор Хто"

Версія титулованого героя Метта Сміта вважається одним із найкращих Докторів в історії "Доктора Хто". Будучи наймолодшим актором, який зіграв Доктора, він показав новий і свіжий погляд на Володаря Часу, якому сотні років. Химерна подача реплік та загальна безтурботність Сміта зробили його улюбленцем шанувальників майже миттєво. Сміта хвалили за те, що він зробив Доктора дуже приємним, ексцентричним і темним, коли того вимагали обставини. Тому, як це не дивно, "Доктор Хто" став трампліном для успіху Метта Сміта.

Реклама
"Корона"
Метт Сміт у серіалі "Корона"

Після "Доктора Хто" Метт Сміт знову здобув широку прихильність аудиторії, зігравши в історичній драмі Netflix "Корона". Сміт був створений для ролі молодого принца Філіпа. Актор неперевершено зобразив монарха у перших двох сезонах серіалу та продемонстрував суворішу, але вразливішу сторону Філіпа, про яку світ не знав. За свою блискучу гру Сміт здобув номінацію на премію "Еммі".

"Державні таємниці"
Метт Сміт у фільмі Метт Сміт у фільмі "Державні таємниці"

У напруженій драмі "Державні таємниці" Метт Сміт виконав роль журналіста Мартіна Брайта з видання The Observer. Брайт розслідував меморандум про співпрацю між американським і британським урядами з метою шпигунства за дипломатами Ради безпеки ООН. Шпигунство мало на меті збирання компромату, який можна було б використати для отримання голосів щодо підтримки воєнного вторгнення до Іраку. Критики та глядачі високо оцінили гру Метта Сміта, Кіри Найтлі та Рейфа Файнса. А сам фільм отримав схвалення за точне зображення реальних подій.

"Минулої ночі у Сохо"
Метт Сміт у фільмі "Минулої ночі у Сохо"

"Минулої ночі у Сохо" — британський психологічний фільм жахів і найсміливіший проєкт Сміта, де він грає сутенера на ім'я Джек. Сюжет розповідає історію Еллі, модельєрки, якій сняться тривожні сни про дівчину Сенді, яку Джек, можливо, вбив. Коли Еллі не може знайти жодної інформації про вбивство Сенді, вона намагається отримати відповіді, але правда виявляється не такою, як вона очікувала. Сміт дивовижно грає свого персонажа та використовує свою унікальну харизму, щоб продемонструвати, ким насправді є Джек. Талант, яким володіє актор і який він демонструє, граючи такого незвичайного персонажа, вражає.

"Дім Дракона"
Метт Сміт у серіалі "Дім Дракона"

"Гра престолів" вважається одним з наймасштабніших і найзахопливіших серіалів. Всесвіт цієї історії розширили завдяки приквелу "Дім Дракона". Сміт очолює акторський склад у ролі принца Деймона Таргарієна, а сюжет шоу розповідає про боротьбу за владу серед представників роду Таргарієн. "Дім Дракона" похвалили за цінності виробництва, складні сюжетні лінії та потужну гру акторів. Сміт привернув увагу глядачів своїм харизматичним виконанням ролі Деймона, й зробив свого персонажа одним з найцікавіших у серіалі.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.