До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що варто знати про Юена Мітчелла — зірку серіалу "Дім Дракона"

Чимало прихильників серіалу "Гра престолів" не залишилися в захваті від першого сезону приквелу "Дім Дракона". Шоу має специфічну хронологію подій, затягнений сюжет, неоднозначних персонажів. Однак у восьмому епізоді діти Рейніри Таргарієн й Алісенти Гайтавер подорослішали, і увага глядачів вмить була прикута до одного з них — Еймонда Таргарієна, другого сина короля Візеріса та його молодої дружини Алісенти, того, хто не буде королем, але з крижаною рішучістю дуже хоче ним стати. З його орлиним носом і виразною щелепою, платиновим волоссям і пов’язкою на оці, що ледь прикриває довгий шрам від бійки в юності з його племінником Люцерісом, Еймонд має вигляд надлюдини. Грає його молодий актор Юен Мітчелл.

Юен Мітчелл у першому сезоні серіалу Юен Мітчелл у першому сезоні серіалу "Дім Дракона", 2022

Юен Мітчелл здобув широку популярність серед глядачів "Дому Дракона" лише кілька тижнів тому. Однак, актор не вперше досягає кар’єрних висот. Він народився 8 березня 1997 року в англійському місті Дербі в Дербіширі. Мітчелл переїхав до Лондона у віці 18 років, щоб розпочати свій шлях у кіноіндустрії. Його акторська кар’єра стартувала у 2015 році, коли він знявся в короткометражних фільмах "Стереотип" і "Вогонь". Пізніше він знявся у фільмах "Просто Чарлі" (2017) і "На висоті"(2018).

Реклама
Юен Мітчелл у драмі "Світ у вогні", 2019
Юен Мітчелл у серіалі "Останнє королівство"

На телебаченні Мітчелл дебютував у драмі ITV 2017 року "Алікон". Також він зіграв роль в історичній драмі BBC Two і Netflix "Останнє королівство". У 2019 році втілив на екрані Тома Беннета в драмі BBC One про Другу світову війну "Світ у вогні". У 2022 році він з’явився в кримінальній драмі Trigger Point. Того ж року Мітчелл почав грати принца Еймонда Таргарієна у фантастичному серіалі HBO House of the Dragon, приквелі "Гри престолів" та екранізації книги Джорджа Р. Р. Мартіна "Вогонь і кров". Його роль у серіалі дістала схвалення критиків, а його колеги кажуть, що Мітчелл стане "справжнім гітом серед шанувальників".

Юен Мітчелл у першому сезоні серіалу Юен Мітчелл у першому сезоні серіалу "Дім Дракона", 2022
Юен Мітчелл і Том Ґлінн-Карні у першому сезоні серіалу Юен Мітчелл і Том Ґлінн-Карні у першому сезоні серіалу "Дім Дракона", 2022

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.