До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Кіра Найтлі записала аудіоверсію щоденника 12-річної дівчинки з Харкова

"Ви не знаєте, що таке війна" — це щоденник 12-річної харківської школярки Єви Скалецької, який 25 жовтня вийшов у британському видавництві Bloomsbury. Аудіокнижку харківської школярки озвучила акторка Кіра Найтлі — про це повідомляє видання The Bookseller. Окрім Британії, щоденник Єви вийде ще у 12 країнах світу.

Єва Скалецька — звичайна 12-річна школярка, яка народилася та виросла в Харкові. 24 лютого, як і більшість українців, Єва прокинулась від вибухів — росія розпочала повномасштабну війну проти України. Оселю Єви розбомбили, і згодом дівчинка разом зі своєю бабусею опинилася в ірландському Дубліні. Про перші дні повномасштабної війни в Україні, свою подорож до Дубліна та власні відчуття Єва написала в щоденнику. Зокрема, дівчинка розповідає про панічні атаки після перших вибухів і про те, як вона та інші діти намагалися попри все просто гратись у дворі, аби розважитись і підтримати одне одного. Саме в підвалі власного будинку, переховуючись від бомбардування та обстрілів, Єва почала писати щоденник — він допомогав їй пережити страх та розпач.

Реклама

Влітку щоденник Єви виставали на аукціон, а права на нього придбало британське видавництво Bloomsbury. Публікація щоденника Єви Скалецької супроводжуватиметься потужною медійною кампанією — так, незабаром перше інтерв’ю Єви вийде в Times. Книжку Єви Скалецької вже порівнюють зі щоденником Анни Франк, опублікованим у 1947 році — адже ця зворушлива книжка дає потужне розуміння того, що таке війна очима дитини.

"„Ви не знаєте, що таке війна" справила на мене неабияке враження", — каже Кіра Найтлі, голосом якої історія Єви Скалецької прозвучить на величезну англійськомовну аудиторію. "Це неймовірно важлива історія, яка є водночас сильною та глибоко зворушливою. Я вважаю за честь бути частиною цього проєкту, розповідаючи надзвичайну історію Єви про натхнення та хоробрість".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.