До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найцікавіших українських фільмів серпня 2023

Довгі серпневі вечори ідеальний час для перегляду гарного кіно. У нашій добірці кілька нових українських фільмів, які варто подивитися у серпні: від комедії "Королі репу" з Ірмою Вітовською та Wellboy до епічної драми "Довбуш".

"Батько"

Реклама

Богдан Бенюк, Ксенія Баша, Олександр Кобзар — чудовий акторський склад зібрався у драмі "Батько". Події відбуваються у наші дні: за сюжетом, бізнесмен Влад Артем’єв (Олександр Кобзар, який також виступив режисером стрічки) повертається до рідної домівки та дізнається про смерть батька. Вони довгі роки не підтримували зв’язку, і Влад намагається виправити всі свої помилки... За словами режисера Олександра Кобзаря, тема стосунків сина з батьком мало висвітлюється в кіно, тож йому було важливо дослідити саме її.

"Королі репу"

Розкішна сучасна комедія режисера Мирослава Латика, яка нагадує за настроєм гангстерські фільми Гая Річі. "Королі репу" розповідають про пригоди 17-річного репера із маленького села, який мріє стати відомим на весь світ. За сюжетом, 17-річний хлопець на прізвисько Казан (Михайло Дзюба) понад усе мріє стати відомим репером та підкорити серце своєї дівчини. Заради своїх мрій Казан готовий ризикнути, але обставини спрямовують його життя в іншому напрямку: він знайомиться з місцевими злочинцями, які анганжують його на небезпечні справи, а дівчина виходить заміж за турка, аби вибратися з ненависного села...

У головних ролях — Ірма Вітовська, Wellboy та Михайло Дзюба.

3 серпня

"Вересень"

Телеведучий та актор Микола Вересень, письменник Лесь Подерв'янський, режисерка Марися Нікітюк — у треш-комедії "Вересень" зібрався цікавий акторський склад. Сюжет варто сприймати іронічно: події відбуваються на початку 2010-х, коли актор Микола Вересень гине на знімальному майданчику, виконуючи роль царя Івана Грозного. Тепер чорти, які думають, що він і є Грозний, намагаються всіма можливими способами затягти його до пекла. Історія перестрибує у часі та просторі, у кадрі з’являються вампіри, янголи й інші містичні істоти

10 серпня

"Довбуш"

Понад 5 років пішло у режисера Олеся Саніна, аби "оживити" в кіно історію Олекси Довбуша — легендарного карпатського ватажка опришків. Події стрічки переносять нас у XVIII століття і розповідають про двох братів, Олексу та Довбуша, які тікають в гори від жорстокого правління польської шляхти. Олекса очолює повстання гуцулів проти шляхти та мріє звільнити рідну землю...

Знімали стрічку на Тернопільщини та Івано-Франківщини, а також у Києві. Окремої уваги варта робота художників з костюмів: костюмерний департамент під керівництвом дизайнерок та художниць Гали Отенко і Марії Керо створив понад 1000 автентичних образів за ескізами дизайнерок. Серед вбрань — точні відповідники одягу гуцулів, опришків, гайдуків ХVIII століття, комплекти для армії польського гетьмана, польської шляхти й магнатерії, костюми для міщан і селян, а також розкішне весільне вбрання Марічки.

24 серпня

"20 днів у Маріуполі"

У прокат виходить довгоочікувана стрічка пулітцеровського лауреата, оператора та режисера Мстислава Чернова. Стрічка зображує облогу Маріуполя від самого нападу російських військ уранці 24 лютого 2022 року. Фільм створили члени команди Associated Press, які стали останніми міжнародними журналістами в оточеному Маріуполі: це Мстислав Чернов, Євген Малолєтка та Василіса Степаненко. Прем'єра стрічки відбулася на фестивалі "Санденс", де фільм здобув Приз глядацьких симпатій.

31 серпня

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.