До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

13 фільмів, які завжди підносять настрій

Наснажливі фільми відіграють важливу роль у нашому житті. Іноді ми просто не налаштовані дивитися оскароносний трилер чи документальну стрічку, схвалену критиками. Часом потрібно просто відпочити, відпустити думки, взяти улюблені смаколики і засісти за переглядом кінокартини, яка змусить почуватися краще. Нижче згадуємо фільми саме для таких потреб.

"Їхня власна ліга", 1992

Реклама

Здебільшого "Їхня власна ліга" розповідає про жадання персонажа молодого Тома Генкса та спортивні успіхи героїнь Мадонни і Розі О’Доннел. Дія стрічки розгортається у перші дні заснування Ліги жіночих бейсбольних команд США, на початку 1940-х.

"У пошуках Немо", 2003

Хоча багатьом здається, що "У пошуках Немо" — це мультфільм для дітей, але після жахливої сцени на початку (ви знаєте, яку ми маємо на увазі) приходить розуміння, що це зворушлива історія про сім’ю, дружбу, хоробрість і незалежність.

"Амелі", 2002

Життєва місія паризької офіціантки Амелі Пулен — допомагати людям знаходити радість, і цей фільм обов’язково допоможе і вам її знайти. І робитиме це щоразу, коли ви його переглядатимете.

"Коли Гаррі зустрів Саллі", 1989

Цей фільм — мабуть, найприємніший у творчості Нори Ефрон — стане в пригоді саме тоді, коли вам здаватиметься, що кохання не існує, після чергового розриву стосунків. Шкода, що Біллі Крістал і Мег Раян більше ніколи не грали разом в інших стрічках.

"Джулі та Джулія", 2009

Насправді це найкращий фільм Нори Ефрон усіх часів. Меріл Стріп, Стенлі Туччі та безліч кадрів апетитної скоринки і танення масла — у цій стрічці прекрасне все.

"Шрек", 2001

У цьому чудовому мультфільмі достатньо маленьких хитрих деталей, щоб зробити його веселим і цікавим для дорослих. І хто не проллє сльозу, коли Шрек вчиться любити Фіону?

"Мамма Міа!", 2008

Не ображайтеся, але якщо ви можете додивитися цей фільм про романтичну метушню на грецькому острові, не підспівуючи, значить, із вами явно щось не так.

"Принцеса-наречена", 1987

Ця стрічка стала класикою кіно, саме тому її так часто демонстрували на телебаченні. Окрім того, в цьому фільмі насолоджуєшся красою Робін Райт.

"Безголові", 1995

Сюжет цього фільму був переосмислений з романтичної комедії Джейн Остін. Мабуть, його не варто порівнювати з іншими екранізаціями творів письменниці, але він став улюбленою історією про наївних підлітків на всі часи.

"Батько нареченої", 1991

Якщо ви хочете переглянути якусь справді знакову стрічку 1990-х, то це "Батько нареченої". Донька головного героя збирається вийти заміж, що буквально зводить з розуму батька, який навіть думати не хоче про те, як житиме без неї.

"Як усе заплутано", 2009

Це романтична історія про жінку, матір великої сім'ї, що розривається між своїм колишнім чоловіком і новим прихильником. Мабуть, немає нічого більш заспокійливого, ніж спостерігати за тим, як Меріл Стріп готує на чудовій кухні в Санта-Барбарі.

"Марш пінгвінів", 2005

Вірогідно, ніхто з нас ніколи не замислювався над моделями міграції імператорських пінгвінів. Саме тому варто переглянути цей фільм й захопитися тим, які ці тварини шалено милі.

"Маленькі жінки", 2019

Ґрета Ґервіґ зібрала у своїй екранізації культового роману Сіршу Ронан, Флоренс П’ю, Емму Вотсон, Тімоті Шаламе, Лору Дерн, Боба Оденкірка і Меріл Стріп. І ми всі їй безмежно вдячні за це.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.