До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Мілані відкривається виставка, присвячена тіарі гунів, яку викрали росіяни з Мелітопольського музею

З 15 до 21 квітня в Мілані відбуватиметься Тиждень дизайну. Його учасницею стане українська дизайнерка й архітекторка Вікторія Якуша, яка в межах проєкту Alcova Milano представить виставку "Скарб". В центрі експозиції — один із найвідоміших у світі артефактів гунів, царська діадема, інкрустована дорогоцінним камінням, що знаходилась у колекції Мелітопольського музею та була вкрадена окупантами.

Королівська тіара, інкрустована дорогоцінним камінням

Тіара гунів — одна з тисяч музейних артефактів, які стали жертвами повномасштабної війни та були вкрадені. Загалом на Сході й Півдні України окупанти викрали десятки тисяч предметів мистецтва в Україні, що стало найбільшою крадіжкою творів мистецтва з часів Другої світової війни.

Реклама

На виставці в Мілані Вікторія Якуша представить лімітовану колекцію ваз Tiara, які точно повторюють форму викраденої діадеми. Вони виготовлені з української глини, інкрустовані унікальними, єдиними в світі поліхромними топазами з Волині синьо-бежевого кольору. На виставці також будуть представлені стіл Korotun, що нагадує силует козацького човна-чайки, й крісло Domna, присвячене трипільській Венері. Кожен виріб — це нагадування про давню й різноманітну українську історію та культуру.

Вази з лімітованої колекції Tiara

"Я звернулася до теми скарбу не випадково. Скарб — це те, що можна вкрасти, але не можна відібрати, — ділиться дизайнерка Вікторія Якуша. — Скарб — це те, що живе в серці кожного, хто пам'ятає себе; це те, що можна передати майбутнім поколінням". Нагадаємо, Вікторія Якуша — архітекторка, дизайнерка, засновниця студії Yakusha та бренду меблів і декору Faina. Вікторія брала участь у Венеційській архітектурній бієнале, Miami Design Week, Milan Design Week.

SKARB можна побачити на виставці Alcova Milano в межах Міланського тижня дизайну, на віллі Bagatti Valsecchi.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.