До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Українка вперше увійшла до списку 50 найвпливовіших жінок-архітекторок світу

Українська мисткиня Вікторія Якуша увійшла до списку 50 найвпливовіших жінок-архітекторок світу за версією видання DeZeen. Вже сім років DeZeen щорічно представляє список найавторитетніших жінок у світі архітектури, цьогоріч серед учасниць такі зірки, як Лі Еделькурт — головна трендсетерка світу, Паола Антонеллі — старша кураторка відділу архітектури та дизайну в МОМА, дизайнерка Стелла Маккартні тощо.

Фото: DeZeen

Українка вперше потрапила у цей престижний список. Вікторія Якуша — архітекторка, дизайнерка, засновниця студії Yakusha та бренду меблів і декору Faina. Вікторія брала участь у Венеційській архітектурній бієнале, Miami Design Week, Milan Design Week.

Реклама
Вікторія Якуша

Вікторія Якуша відома своєю інноваційною роботою в напрямку культурної спадщини та соціальних проектів в дизайні й архітектурі. З 2018 року Вікторія проводить дизайн-експедиції "Земля надихає" для просування ремісництва та популяризації українських традицій; також працює як лекторка, розповідаючи про українську спадщину в Parsons School of Design, в Sciences Po Institute for Political Studies в Парижі та на численних майданчиках від Нью-Йорка до Сеула. У 2022 році її інсталяція "Ступаючи на українську землю" здобула нагороду на Design Miami/Basel. Після початку повномасштабного вторгнення архітекторка долучилась до концепції розвитку Чернігова і проектування майбутнього музею Марії Приймаченко в Болотній.

Yakusha Studio

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.