До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Літні пейзажі на полотнах українських художників

Сонячне і морське, сільське та інтимне, лагідне й тихе – українські художники любили зображувати літо. Ми зібрали кілька захопливих шедеврів з літніми пейзажами, створених у 20-му столітті.

"Ранок", Юрій Єгоров, 1960-ті роки

Неймовірні літні морські пейзажі можна побачити у художника Юрія Єгорова – класика одеської художньо школи, одесита, який ніжно любив море та прсивятив йому майже всю свою творчість. У своїх спогадах він писав про улюблений морський краєвид на Великому Фонтані:"Ми троє цього літнього ранку стоїмо на краю урвища; праворуч, ліворуч і в неоглядній далечині перед нами сліпуче сяє жарким сріблом гігантський щит моря. Хтось із нас гикає, і по черзі, нахилившись уперед над вузенькою стежкою, ми скидаємося до цього неосяжного, блискучого блаженства. Ноги, як уві сні, ступають майже повітрям, і під ложечкою шаленим м'ячиком стрибає радість"… В українському мистецтвознавці навіть заявився особливий термін – "єгоровське море".

Реклама

Літо очима Юрія Єгоров – томне, лагідне, морське. Пропонуємо зануритися у добірку нижче та обрати, яке саме літо, зображене українськими художниками, вам до душі. Можливо, це затишний краєвид на річку Ірпінь Івана Гончара чи неймовірне елегантне, томне, дачне літо очима Александра Мурашка.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.