Топ-5 протизапальних сніданків, що покращують травлення

Вживання протизапальних продуктів сприяє підвищенню рівня енергії, різноманітності кишкової мікробіоти та покращенню роботи травної системи.

Переваги протизапальної дієти


За словами дієтологині Неллі Вікторії Гутьєррес, протизапальна дієта допомагає знизити хронічне запалення низького рівня. Головні переваги:

1. Покращення роботи імунної та травної систем
2. Регуляція гормонального балансу
3. Підвищення рівня енергії та ясності мислення
4. Профілактика серцево-судинних, метаболічних та автоімунних захворювань
5. Поліпшення стану шкіри, суглобів і настрою
6. Підтримка різноманітності кишкової мікробіоти, що позитивно впливає на організм загалом

Наслідки зниження запалення


Зменшення запальних процесів підвищує ефективність роботи клітин, знижує оксидативний стрес, покращує взаємодію між гормональною та імунною системами. Це сприяє кращій концентрації, якіснішому сну, зменшенню набряків і болю, покращенню метаболізму, контролю ваги та здоровому старінню.

Продукти, яких варто уникати


У межах протизапальної дієти зазвичай виключаються:

Часто також радять обмежувати споживання газованих напоїв, білого хліба, рафінованих круп, фастфуду, надлишкової кількості кави та енергетичних напоїв.

Варіанти сніданків у протизапальній дієті:

  1. Вівсянка з яблуком, корицею та куркумою
  2. Пудинг із насіння чіа з рослинним напоєм та ягодами
  3. Рисовий поридж із грушею та мигдалем
  4. Кокосовий йогурт із чорносливовим пюре та меленим насінням льону
  5. Рисові тости з авокадо та руколою


Як супровід часто використовують чай з імбиром або фенхелем, які сприяють покращенню травлення та підвищенню рівня енергії.



На що очікувати з часом?

За матеріалами: Vogue.mx

Популярне на VOGUE