До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

Як ефективно доглядати за кучерями: тест редакції

Кучері як відбитки пальців: немає однакових. Пружини, локони-труби чи легкі хвилі усі представники текстурованого волосся заслуговують мати якнайкращий вигляд. І це нам гарантує німецький бренд засобів для волосся Curly Angels, офіційно представлений в Україні компанією "SISTERS Distribution". Кучеряві редакторки Vogue UA протестували засоби бренду, дотримуючись Curly Girl Method, і ось що в них вийшло.

Олександра Семенченко, fashion market редакторка

Мені пощастило двічі: у мене від природи дуже кучеряве волосся, та ще й натурального рудого кольору. З дитинства бабуся плекала мою любов до такого "скарбу", тож взаємини з моїми кучерями у мене щирі та ніжні. Так само як з кольором і типом, мені пощастило і зі станом волосся: звісно, воно пористе, але загалом мʼяке і блискуче. Невеликі неприємності трапляються тільки влітку, коли палюче сонце дає про себе знати, а волосся стає сухішим та посіченим.

Реклама
До використання засобів для кучерів від Curly Angels

Оскільки я така щасливиця та з огляду на те, що дуже не люблю довго поратися з буденними задачами, як-от макіяж чи миття голови, доглядових засобів на моїй поличці небагато. З основних essentials — шампунь, кондиціонер та олійка, яка допомагає волоссю зберігати блиск та не "ламатися". Час від часу можу також використовувати пінку, спрей-фіксатор та маску.

Шампунь Absolution Deep Cleansing Shampoo та кондиціонер Salvation Conditioner від Curly Angels

Певно, я — улюблений клієнт майстрів з волосся, адже в повсякденному житті не користуюся ні дифузором, ні феном (та й загалом вкрай рідко роблю укладки за допомогою стайлерів). Чесно кажучи, останній мені потрібен, тільки щоб сушити шерсть собаки після купання. Тут додається ще один пункт з переліку "щасливиці": мої кучері швидко поглинають вологу та висихають впродовж години, незважаючи на довжину та густину. Тож природна сушка — мій улюблений варіант стайлінгу.

До використання засобів Curly Angels

Близько року тому я зробила відчайдушний крок — підстригла чубчик. Так, на дуже кучерявому волоссі. Плану не було — повелася на трендовий тоді чубчик-шторку. Раптово, мені сподобалося. Друзі порівнювали мене то з героїнею серіалу "Паперовий будинок" Монікою, то з Дженніфер Грей, зіркою "Брудних танців", тож він залишився зі мною дотепер. Але його вкладання стало проблемою, бо, ви ж памʼятаєте, фен — не мій найкращий союзник. Пошук такого засобу для волосся, який міг би впоратися і з чубчиком, і зробити кучері такими, ніби над ними працювали майстри не одну годину, — справжня задача із зірочкою.

Шампунь Absolution Deep Cleansing Shampoo, кондиціонер Salvation Conditioner, активатор локонів Hallelujah Curl Activator і фіксувальний гель Holy Hold Curling Gel від Curly Angels

Тестуючи засоби бренду для кучерявого волосся Curly Angels, я пішла проти правил (хоча, скоріше, рекомендацій): після чотирьох етапів (шампунь, кондиціонер, активатор завитка та гель для формування кучерів) я дала волоссю висохнути самостійно, як і завжди. Перше "вау" сталося після кондиціонеру: таке мʼяке волосся трапляється зі мною нечасто, здебільшого лише після салонного догляду, а тут сталося вдома, просто перед дзеркалом.

Після використання засобів Curly Angels

Наступне "вау" — після активатора завитка. Ніжна текстура цього засобу буквально "на очах" зробила мої кучері кучерями (таку тавтологію зрозуміють тільки власниці такого типу волосся). Ще одне "вау" — після гелю для формування кучерів. Структуровані локони почали "підстрибувати", даючи мені зрозуміти, що все йде за планом.

Після використання засобів Curly Angels

Фінальне "вау" — коли волосся висохло. Красиві, правильно сформовані локони відчувалися абсолютно легко, ніякої важкості, навіть після чотирьох засобів, два з яких, до речі, непотрібно змивати (ще один "плюсик" для мене, бо годин у добі завжди не вистачає). І звісно, чубчик — він став зіркою. Впевнена, Дженніфер Грей мені б позаздрила!

Валентина Анохіна, редакторка відділу моди

Я обожнюю свої кучері та ніколи не мала дилеми, випрямляти волосся чи ні. Мої локони-труби дісталися мені від бабусь та дідуся, які обдарували мене єврейським, циганським та татарським корінням. Мені приємно думати про таку спадщину як про особливість, тому я з великою любов’ю ставлюся до свого волосся. Я люблю підкреслювати його вʼюнкість, тому вже майже 10 років я адепт кучерявого бобу — оновлюю довжину приблизно раз на пів року і найбільше почуваюся собою саме з каре завдовжки до мочки вуха (так моє волосся не обтяжується довжиною і формується гарний завиток).

До використання засобів Curly Angels

Хоча кучерявому волоссю і притаманно бути пишним та вʼюнким, це не обов’язково означає густоту. Моє волосся досить тонке та рідке, швидко стає масним та сильно реагує на навколишні зміни. Наприклад, вологість сприяє формуванню гарних закручених локонів, навіть коли волосся вже не першої свіжості, натомість у суху погоду локони сильніше пушаться та хаотично вʼються.

Шампунь Absolution Deep Cleansing Shampoo та кондиціонер Salvation Conditioner від Curly Angels

Запит приборкати кучері мені не знайомий, натомість повпливати на здоров’я шкіри голови було моєю ціллю. Через емоційну чутливість та схильність до алергій, я маю себорейний дерматит. Мені вдалося впоратися з лупою та лущенням, але час від часу на потилиці можуть з’являтися почервоніння — причиною частіше за все є стрес. Останній раз, як я була на стрижці, майстер відзначила сухість мого волосся — щиро кажучи, я й сама помітила, що на дотик воно було наче сіно. Так, замість кондиціонера я почала використовувати зволожувальну маску.

До використання засобів Curly Angels

Загалом, мій догляд дуже аскетичний: шампунь та кондиціонер — то єдині засоби для волосся на моїй поличці. Після миття я даю волоссю самостійно висохнути й ніяк його не вкладаю. По-перше, я мию голову після тривалих годин вмовляння себе самої нарешті це зробити, тому додаткові кроки у вигляді спеціальних засобів та сушки феном лише ще більше ускладнять цей процес. По-друге, після сушіння феном у мене зʼявляються почервоніння та свербіж, а спеціальні засоби для кучерів часто роблять волосся важчим, а кучері після не подобаються мені на дотик.

Тому до серії засобів для кучерявого волосся від Curly Angels, де три з пʼяти рідин незмивні, я поставилася скептично. І лише любов до експериментів підштовхнула мене "жамкати" свої кучері пʼять засобів поспіль.

Активатор завитка Hallelujah Curl Activator, мус для формування локонів Sainted Curling Mousse і фіксувальний гель Holy Hold Curling Gel від Curly Angels

Тестуючи засоби від Curly Angels я вирішила робити все так, як я роблю в реальному житті, тобто — жодного фену. Спочатку все було традиційно: два рази миємо шампунем Absolution Deep Cleansing Shampoo, потім наносимо кондиціонер Salvation Conditioner та змиваємо за декілька хвилин. І одразу перше відкриття — волосся стало таким мʼяким та ніжним, що я навіть не можу пригадати, коли воно було таким востаннє.

Після використання засобів Curly Angels

Наступний крок — довіритися процесу й "жамкати" кучері спочатку з активатором завитка Hallelujah Curl Activator, потім з фіксувальним гелем Holy Hold Curling Gel і, на завершення, з пінкою Sainted Curling Mousse. На мій подив, цей процес не зайняв багато часу, а те, що кучері сформувалися в симетричні спіралі я помітила одразу.

Після використання засобів Curly Angels

Мої локони-труби відділялися один від одного, а під час висихання я поступово їх прочісувала, щоб позбутися ефекту липкості, як після використання лаку. Що сухішим ставало волосся, то менше мене турбувала липкість. При цьому кучері мали сформований та пишний вигляд. У такому стані мої пасма перебували десь три дні, що можна вважати перемогою. Наступного разу спробую оживити кучері активатором завитка від Curly Angels зранку. А ще я щаслива, що засоби мені підійшли й не спричиняють почервоніння.

Дарія Слободяник, редакторка відділу культури

Моє волосся пористе, сухе, тонке і в’ється, але ці завитки я охарактеризувала би радше як "локони", ніж "кучері". Це мені подобається, бо мої легкі хвилі аля beach wave насправді універсальні та класно піддаються будь-яким вкладанням. Зазвичай я доглядаю за ним згідно Curly Girl Method (метод догляду за кучерявим волоссям, розроблений стилісткою Лоррейн Массіло в 2001 році) і сушу натуральним способом; але іноді можу накрутити на улюблену велику плойку Babyliss, отримавши голлівудську хвилю; чи витягнути на браш, чи просто нанести пінку, "пожамкавши", і вийти з дому з мокрим волоссям.

Мінімалістом у догляді за волоссям назвати себе не можу: користуюся зазвичай шампунем, кондиціонером або раз на пару тижнів маскою, після миття — обов’язково легка зволожувальна олійка чи сироватка на кінчики, бо вони сухі, та спрей для прикореневого об’єму. Влітку, особливо у відпустці, додаю текстурувальний сольовий спрей.

Протестувати засоби німецького бренду Curly Angels, який в Україні представляє компанія "SISTERS Distribution", я погодилася із цікавістю, бо — неочікуване зізнання! — більшість засобів для кучерявого волосся мені не дуже подобаються, адже вони або сушать, або обтяжують моє тонке волосся, або щось ще. І зізнаюся, що знайомство з брендом Curly Angels — одне з найприємніших відкриттів за останні кілька років: всі засоби підійшли мені ідеально.

Шампунь Absolution Deep Cleansing Shampoo та активатор завитка Hallelujah Curl Activator від Curly Angels

На тест я отримала повний набір того, що, згідно з рекомендаціями бренду, потрібно для правильного догляду за кучерявим волоссям — та, зрештою, полюбити їх на все життя, що і є девізом Curly Angels. Це безсульфатний шампунь Absolution Deep Cleansing Shampoo, кондиціонер Salvation Conditioner, активатор локонів Hallelujah Curl Activator, мус для формування локонів і фіксувальний гель Holy Hold Curling Gel.

До використання засобів Curly Angels

Шампунь виявився саме таким, яким має бути засіб для очищення хвилястого волосся: безсульфатний, очищає шкіру голови та кучері від залишків продуктів та забруднень довкілля, а також зволожує локони і захищає їх від ламкості. Після миття мені на мить здалося, що волосся після нього трохи сухе, але це відчуття пройшло одразу, тільки-но я застосувала кондиціонер — він справді чудовий. Бренд зазначає, що це "відкриття серед кондиціонерів", адже кондиціонер Curly Angels не тільки утримує вологу глибоко у структурі волосся, а й допомагає вам легко розчісувати локони. Після нанесення варто розчесати волосся гребінцем або пальцями, ефект після нього дійсно класний — волосся м’яке і доглянуте завдяки якісному складу засобу: у складі кондиціонера олії жожоба, авокадо, насіння андироба, яке має антиоксидантні, антибактеріальні властивості, та рицинова олія. Я навіть впевнена, що, якби я зупинилася на цьому етапі й не наносила далі активатор завитків чи спрей або гель, то мої хвилі мали б природний і класний вигляд.

Після використання засобів Curly Angels

Далі в хід пішов ще один класний засіб, який став моїм відкриттям, — активатор завитка Hallelujah Curl Activator. Його задача — надати волоссю більше виразності, більше живлення і, як результат, більше природних завитків. Коли я вперше тестувала засоби Curly Angels, то зупинилася на цьому етапі, бо мені так сподобалося моє волосся після активатора, що я просто не відчувала потреби додати щось ще: красиво оформлені, чіткі локоні, зволожені та м’які. Варто додати, що, як і мої колеги, волосся я сушила природнім способом — тобто взагалі ніяк не сушила, походила 30 хвилин по дому, і вони висохли самі.

Після використання засобів Curly Angels

Вже наступні рази я додавала до процесу мус для формування локонів Sainted Curl Mousse. Важливо, що він підходить тим, у кого, як і в мене, тонке волосся, адже через легку формулу не обтяжує волосся — і робить кучері більш м'якими та зволоженими завдяки соку алое вера та пантенолу в складі. Я користуюся засобами вже два тижні і за цей час жодного разу не відчувала потреби дістати фен та вкласти волосся, чи взяти плойку — натомість мені подобається і якість мого волосся, і вигляд, і ті самі хвилі.

Після використання засобів Curly Angels

Це дуже приємне відчуття — любити своє волосся, і в цьому точно є внесок Curly Angels. Що важливо, всі продукти в лінійці веганські та не містять сульфатів, силіконів, парабенів і мінеральних олій, тож підійдуть всім.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.