До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як якісно доглядати за сивим волоссям: розповідають експерти

Багато українок зазначають, що через стрес на їхній голові значно збільшилася кількість сивого волосся. Однак не варто панікувати – при правильному догляді вони можуть виглядати чудово. Доводять – знаменитості з розкішними шевелюрами у всіх відтінках сірого, а есперти розповідають всі секрети правильного догляду за сивиною.

Енді Макдавелл

"Перша поява сивини для українок — найчастіше знак: треба бігти й фарбувати волосся, — каже засновниця Nataliia Yurchak Beauty School, міжнародна спікерка з колористики й салонного маркетингу Наталія Юрчак. — Здебільшого жінки не готові відрощувати сивину й брати за приклад зірок Голлівуду". Наталія пояснює різницю в локальному й західному підходах: майже всі європейки й американки просвітлюють пасма, а в зонах, де сивина проявляється яскравіше, — наприклад, біля коріння, — роблять акценти, і тільки потім тонують, щоб у міру відростання волосся не утворювалася чітка межа. Українки ж люблять зафарбовувати сивину щільно. Є й ті, хто зберігає сивину заради заощадження часу на фарбування. Мода на сріблястий відтінок прийшла на початку 2021 і не залишає позицій.

Реклама

"Сиве волосся — часто сухе й жорстке, тому що не містить меланіну, який відповідає за колір. Через те, що змінюється структура волосся, воно стає хвилястим і нерівномірно пофарбованими взавдовжки", — каже колорист, топстиліст мережі "Clipse" Михайло Сенюк.

Особливості догляду

"Сивина — це білі порожні волосини. У них є бульбашки з повітрям і суха кутикула. Якщо поглянути на сиву волосину зі збільшенням, то можна помітити: вона на вигляд, як дріт, здається деформованою", — каже Наталія Юрчак. Тому догляд за сивиною має бути постійним. Фіолетові засоби для догляду (шампуні, кондиціонери, маски) рятують від небажаної жовтизни.

Шампунь для Шампунь для нейтрализації небажаного жовтого підтону Color Extend Blondage Shampoo, Redken
Засоби для підтримки холодного відтінку просвітленого волосся Blond Absolu Ultra Violet, Kerastase

Для наповнення й розгладжування повністю сивого волосся добре підходять процедури кератинового насичення й засоби для догляду з амінокислотними компонентами.

Буває, що перша сивина контрастує з природним відтінком волосся: наприклад, темно-каштановим або чорним. Тоді темне волосся краще трохи просвітлити й переходити до рельєфної техніки, і, відростаючи, пасма гармонійно впишуться в загальний вигляд зачіски, не створюючи смужок. Для догляду за пофарбованим сивим волоссям знадобляться засоби з делікатним складом компонентів — адже із сивини колір змивається швидше.

Маска для волосся Metal Detox Serie Expert, L'Oreal Professionnel

У перервах між фарбуванням сивого волосся можна використовувати спеціальні маскувальні спреї — вони містять пігменти, що розпорошуються під час нанесення, — і таке тимчасове фарбування протримається до наступного миття. Є ще один лайфгак. "Найпростіший прийом, — додає Наталія Юрчак, — взяти звичайну щіточку для брів або пензлик, і тінями відповідного відтінку замаскувати сивину вздовж проділу".

Спрей для маскування сивини, L'Oreal Paris
На що зважати під час фарбування сивини

Тим, хто має сивину, Михайло Сенюк радить часткове мелювання, airTouch, балаяж і обов’язково якісний догляд. "З мого досвіду найкращий спосіб зберегти натуральну сивину — зробити плавний перехід, за якого сиве волосся змішується з просвітленими пасмами та створює гарну гру кольору", — каже він.


Секретами фарбування ділиться Наталія Юрчак. Для фарбування натурального й сивого волосся вона використовує один і той самий склад компонентів. "Натуральне волосся треба просвітлити, надати йому кольору. Сивину варто зафарбувати й затемнити до того відтінку, в якому ми хотіли б бачити все волосся, — говорить колористка. — Тут доведеться грамотно порушити закони колористики: зробити фарбу агресивнішою за складом компонентів, зокрема, підсиливши лужні складники, і скоротити порцію окиснювача. Так фарба легше проникає в сиве волосся".

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.