До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Аромат, що виходить раз на рік: Guerlain Muguet 2024 Millésime

Щороку 1 травня Guerlain випускає Muguet, аромат конвалії в ексклюзивному флаконі. У 2024 році він прикрашений позолоченими дзвіночками, за оформлення відповідала відома художниця Енн Лопес, яку ніжно називають "біла скульпторка". Muguet Guerlain оспівує весну та французький спосіб життя.

Реклама

Понад 110 років Guerlain святкує 1 травня зі своїми парфумами Muguet. Знаменитий флакон Bee Bottle щороку змінює вбрання, а Guerlain використовує цей мініатюрний та елегантний майданчик, щоб вкотре підкреслити власний ДНК-код, де зашиті відданість мистецтву та ремеслам.

Нагадаємо, конвалія — ​​казкова квітка. Її французька назва, muguet, походить від "musc" або "muscade" ("мускатний горіх") — прянощі з тонким ароматом, який вас просто огортає. У XVI столітті muguet називали юнаків, які проводили свій час у неробстві й флірті.

Конвалія оповита безліччю легенд. За однією з них, білі дзвіночки плачуть, схилившись голівками до стебел, — вони з'явилися від сліз вигнаної з Едемського саду Єви. За давньогрецькою версією, бог Аполлон розкидав квіти на густій ​​траві Парнасу, щоб музи, граючись, не пошкодили собі ноги. У лісах Ірландії дзвіночки конвалій дзеленькають, коли феї співають колискові.

У всьому світі конвалія вважається символом весни. У Франції це ще й частина великої традиції: люди купують конвалії як талісман удачі і дарують їх близьким 1 травня. Цей звичай з'явився у 1561 році, коли королю Франції Карлу IX подарували гілочку конвалії під час відвідування альпійського регіону Дофіне. Він був настільки зачарований, що відтоді щороку дарував конвалії придворним дамам.

Вперше Muguet з'явився в 1908 році. В Guerlain кажуть, що традиція його створення схожа з традиціями шедеврів імпресіонізму. Подібно до бузку, півонії, фіалки, конвалія — "німа" квітка, яка не дає парфумерної сировини, попри весь свій запамарочливий аромат. Тому щоразу Muguet — це імітація, мистецтвом якої володіють парфумери Guerlain. "Це більше, ніж парфуми, це подорож в уяву, ароматний епос, нагадування про швидкоплинну красу природи".

Вперше тему конвалій препарував Жак Герлен: він використав нові інгредієнти ще в 1908 році, щоб вловити аромат сором’язливої ​​та ніжної квітки. Ніжний шлейф білосніжних дзвіночків відтоді препарували парфумери Дому: Жан-Поль Герлен у 1998, а потім — Тьєррі Вассер, який склав свою версію Muguet у 2016 році — вона звучить у парфумах і досі.

Сам Вассер каже, що черпав натхнення у формулах попередників, і його Eau de Toilette — ода ефемерній плинності весни. Тут є нота хлорофілу — майже кусюча: вона відтворює свіжість квітки, сік її листя. Абсолют жасмину самбак, есенція та абсолют троянди доповнюють композицію. "Блаженний вітерець", — кажуть у Guerlain.

Мисткиня Анна Лопез, яка цьогоріч оформлювала флакон Muguet, закінчила престижну школу образотворчого мистецтва в Парижі. А ще навчалася в школі стінописного мистецтва у Версалі. Два роки Анна провела в бізнес-інкубаторі Ateliers de Paris, та віртуозно опанувала роботу з матеріалами.

Анна Лопез

Вона створює повні повітря роботи, — мрійливі, ефемерні, легкі. Лопес працює за допомогою ліпнини (у випадку з Muguet вона зроблена з мармурової пудри). Цей матеріал залишається мокрим, допоки не схопиться. Тому робота з ним вимагає твердої руки. Ще цікавіше, що для Muguet Анна поєднує ліпнину із золотим та платиновим дорогоцінним оздобленням.

24 зворушливі дзвіночки прикрашають плечики флакону.

Випуск обмежений: 4 885 пронумерованих флаконів, ціна — 750 євро. До набору входить один ексклюзивний флакон ємністю 125 мл плюс флакон для подорожей 30 мл.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.