До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Аромат, який виходить раз на рік: Guerlain Muguet 2021 Millésime

Щороку 1 травня Guerlain випускає Muguet, аромат конвалії в ексклюзивному флаконі. У 2021 році це лімітований аромат, який оформляє молода паризька дизайнерка виробів з текстилю і паперу Люсі Туре.

Muguet 2021 Millésime, Guerlain

Конвалія — ​​казкова квітка. Її французька назва, muguet, походить від "musc" або "muscade" ("мускатний горіх") — прянощі з тонким ароматом, що вас просто огортає. У XVI столітті muguet називали юнаків, які проводили свій час у неробстві і флірті.

Реклама
Muguet 2021 Millésime, Guerlain

Конвалія оповита безліччю легенд. За однією з них, білі дзвіночки плачуть, схилившись голівками до стебел, — вони з'явилися від сліз вигнаної з Едемського саду Єви. За давньогрецькою версією, бог Аполлон розкидав квіти на густій ​​траві Парнасу, щоб музи, граючись, не пошкодили собі ноги У лісах Ірландії дзвіночки конвалій дзвенять, коли феї співають колискові.

Muguet 2021 Millésime, Guerlain

У всьому світі конвалія вважається символом весни. У Франції це ще й частина великої традиції: люди купують конвалії як талісман удачі і дарують їх близьким 1 травня. Цей звичай з'явився у 1561 році, коли королю Франції Карлу IX подарували гілочку конвалії під час відвідування альпійського регіону Дофіне. Він був настільки зачарований, що звідтоді щороку дарував конвалії придворним дамам.

Muguet 2021 Millésime, Guerlain

Черговий бум захоплення цими квітами запам’ятався 1 травня 1895 року, коли співак на ім'я Фредерік Майоль замість традиційної камелії прикріпив до лацкана бутоньєрку з конвалією. Його виступ пройшов з таким успіхом, що він зробив квітку своїм талісманом. За часів Прекрасної епохи кутюр'є дарували його 1 травня своїм швачкам і клієнтам.

Muguet 2021 Millésime, Guerlain

На відміну від троянди або жасмину, конвалія не дає парфумерної сировини. Тому парфумери відтворюють її аромат, залежно від сили свого таланту і майстерності. Перші спроби реконструювати конвалію відбулися в XIX столітті. У 1908 році молодий парфумер Жак Герлен створив свій Muguet, і це можна вважати проривом: аромат вийшов злегка пудровим, з нотками ірису. Жан-Поль Герлен створив свою версію у 1998-му. З 2016-го конвалію в Guerlain створює Тьєррі Вассер. За 110 з гаком років це лише третя людина, якій довірено створювати Muguet.

Muguet 2021 Millésime, Guerlain

Нюхова ілюзія виходить разюче натуралістичною. Зеленіший і свіжий, ніж попередні версії, Muguet у виконанні Вассера доповнений тонкими рослинними нотами. Це не лише квітка, а ще й ліс під час весняної прогулянки. Перлини-конвалії поблискують на узліссі, краплі роси тремтять на кінчиках листя. Вассер доповнив композицію трояндою і жасмином, щоб додати їй пишності і підкреслити чистоту основної теми.

Muguet 2021 Millésime, Guerlain

Починаючи з 2006 року, Guerlain не просто випускає аромат, присвячений конвалії, а ще й віддає данину традиціям французької майстерності. Вишивка Haute Couture від Atelier Bizet в 2017, натуральний шовк від ательє Sérycine в 2019, робота з порцеляною і золотом Maison Massillon у 2020 році. Артизіналії демонструють усю свою майстерність в оформленні знаменитого флакона з бджолами — виробництва Pochet du Courval, історичного виробника скла з 1853 року.

<b>muguet guerlain</b>

У цьому році флакон Millésime 2021 оформляє паризька дизайнерка Люсі Туре, лауреатка премії Eiffel Tower Design 2019 року.

Дизайнерка Люси Туре

Вона створила декор haute couture, використовуючи як сировину не тканину або вишивку, а папір. Складні тривимірні прикраси повністю створені вручну: конвалія в повному кольорі, витончено переходить до вершини флакона.

Вийде 4 500 флаконів по 125 мл. У колекції також виходить 30-мл-й спрей для подорожей.

Muguet 2021 Millésime, Guerlain

Більше краси: Instagram @vogueua_beauty.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.