До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

Зустрічайте Opaliris — найсучасніший штучний інтелект для примірювання мейкапу

Ще до того, як Chat GPT став нашим помічником у роботі, бренди декоративної косметики вже багато років обіцяли своїм клієнтам віртуальне примірювання мейкапу. Однак технологій завжди бракувало. І ось у 2024 році нарешті з'явилася технологія штучного інтелекту, спроможна реалістично показати, чи пасуватиме вам обраний тон, рум'яна, відтінок помади чи smokey eyes. Зустрічайте Opaliris.

Алікс Лу
Алікс Лу

Реклама

Швидке селфі, фільтр макіяжу на фотографію, і можна не йти в магазин, щоб протестувати бажану помаду, — звучить дивовижно. Проте всі ці роки технології не могли сягнути належного рівня. Серед перепон було, наприклад, освітлення, від якого цілком залежить, який вигляд матиме обраний продукт на вашій шкірі. На фотографії могло здаватися, що все прекрасно, а в реальності результат був прямо протилежний.

Так, врахувавши усі нюанси, з'явився Opaliris — неймовірна технологія примірювання макіяжу, що використовує генеративний штучний інтелект, гарантуючи користувачам надчітке враження, який вигляд вони матимуть з тією чи іншою косметикою на обличчі. Opaliris створив надзвичайно реалістичні симуляції різноманітних косметичних засобів.

Алікс Лу
Алікс Лу

На відміну від більшості схожих програм, які лише відстежують обличчя та накладають макіяж, Opaliris також враховує особливості освітлення та інші можливі критерії середовища, в якому користувач віртуально тестує косметику.

Наразі ця технологія не працює в режимі реального часу, однак, вбачаючи перспективу у впроваджені штучного інтелекту до маркетплейсів, компанія вже залучила додаткове фінансування для допрацювання можливості віртуально тестувати косметику тут і зараз. Утім, поки користувачі можуть насолоджуватися роботою технології, завантажуючи своє фото й отримуючи результат примірювання через деякий час. При цьому користувач не мусить змивати вже наявний макіяж, щоб зробити фото, — Opaliris все одно виконає тестування на максимумі реалістичності.

Засновником компанії є Чжао Цзянь, який також є співзасновником кількох компаній з багатомільйонним капіталом. Обличчям Opaliris стала модель Алікс Лу, яка не тільки демонструє, як користуватися програмою, а й допомогла компанії знайти інвесторів. Що й сказати, майбутнє відбувається просто зараз, а ми стежитимемо за новинами від Opaliris далі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.