До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Секрети зимового макіяжу: розповідає зіркова візажистка

Попри те, що зима 2024 ставить температурні рекорди через глобальне потепління, у погоди безліч сюрпризів, від морозів і мокрого снігу та дощу до різких перепадів температур. З'ясовуємо, які хитрощі допоможуть зробити макіяж тривалим та стійким у холодну пору року. Правилами зимового макіяжу ділиться художниця з гриму, візажистка Марта Скальська, яка працює у всьому світі, від швейцарського Давосу до Греції, де знімали фільм Satisfaction (спільне виробництво Україна-Італія-США) голлівудської режисерки Алекс Бурунової.

У Марти Скальської13-річний досвід роботи з гримом та макіяжем; вона працювала над серіалом "Чорнобиль" (HBO), над кліпами для ColdPlay, 21 Pilots, ASAPROCKY, DuaLipa, а також над українським кіно (її роботи глядач зможе побачити в фільмі "Я, Побєда і Берлін" та в серіалі "Перевізниця", що навесні виходить на європейський ринок). Тому її поради — завжди робочі та дієві.

Реклама
Підготовка

Стійкість та краса кожного макіяжу починається з догляду. В зимовий період головна задача — підготувати шкіру перед макіяжем та виходом на вулицю.

Варто переконатися, що до контакту з холодним повітрям є достатньо часу, щоб шкіра увібрала зволожувальні засоби, бо надлишок вологи на морозному повітрі може спричинити неприємні відчуття та подразнювати (особливо коли є вітер).

Відновлювальна олія-бальзам для обличчя, що заспокоює, знімає запалення, живить, активує регенерацію, Abeille Royale Intense Repair Youth Face Balm, Guerlain

Взимку краще використовувати більш поживні та помʼякшувальні продукти.

Cera Repair Barrier Cream, Biotherm

Не варто забувати про SPF. Адже холодна пора року — той час, коли ми активніше використовуємо ретинолта кислоти. Отже, захист шкіри від ультрафіолету, якого достатньо в сонячні дні, — необхідний.

Advanced Day Total Protect, Medik8

База під макіяж

У якості бази під макіяж я раджу використовувати fix чи primer-спрей — або базу в спреї. Це дозволить уникнути зайвого нашарування продуктів, зробить макіяж більш стійким та забезпечить кращу фіксацію тонального засобу на денний крем.

Освіжувальний спрей-праймер 4-в-1 Prisme Libre Prep & Set Glow Mist, Givenchy

Його також можна застосовувати і в якості фіксатора макіяжу замість пудри. А ще — якщо шкіра потребує помʼякшення після нанесення пудри. Класичний варіант такого спреюМ.А.СPrep + PrimeFix+.

Спрей-фіксатор макіяжу Prep+Prime Fix+ Spray, M.A.C

Тримайте цей продукт під рукою, коли потрібно освіжити та помʼякшити шкіру протягом дня у приміщенні, де повітря нагрівається кондиціонерами чи центральним опаленням. Не використовуйте для цього термальну воду.

Фіксувальний спрей для обличчя Airbrush Flawless Setting Spray, Charlotte Tilbury

Яку косметику обирати

Я люблю взимку використовувати кремові текстури рум'ян, тіней.

Рідкі тіні Ombre Éclat Liquide Eyeshadow, Sisley

Туш і підводку (особливо підводку) у зимовий період варто використовувати саме водостійкі, щоб сніг чи дощ не зіпсували макіяж. До речі, класним варіантом туші, яка не відбивається на верхніх повіках і не опадає протягом дня, є термотуш. Утім, вона легко змивається водою за температури 38 оС.

Термотуш Lash Curling Mascara, Trish McEvoy

Також на зимовий період можна додати пудри, що фіксують макіяж, але не підкреслюють сухість та не додають її.

Airbrush Brighten & Blur On The Go, Charlotte Tilbury

Є один засіб, який я дуже раджу, — це пудра для зони навколо очей LauraMercier: я використовую її для всього обличчя.

Secret Brightening Powder For Under Eyes, Laura Mercier

Акценти

Якщо стилісти радять додавати до зимових образів помітні об'ємні аксесуари та прикраси, то візажисти рекомендують не відмовляти собі в яскравих акцентах у макіяжі. Тому обирайте виразні кольори помад, лайнери й атласні кремові тіні.

Помада-бальзам Rouge Coco Baume відтінку 940 Cocoon, Chanel

Рум'яна завжди актуальні, але будьте пильні: перестаратися дуже легко, адже власний рум'янець теж зʼявляється на морозі.

Губи

Особливої уваги в зимовий період потребує шкіра губ: простого зволоження бальзамом буде недостатньо. Використовуйте нічні відновлювальні маски та скраби з оліями. Тоді ваші губи будуть в ідеальному стані — і ви зможете фарбувати їх всіма відтінками бордового та червоного: ці кольори завжди актуальні в зимовому макіяжі.

Ягідна нічна маска для губ Lip Sleeping Mask Berry, Laneige

Класичний та рятівний набір для губ є у MaryKay.

Набір для догляду за шкірою губ Satin Lips, Mary Kay

Гарно відновлює губи та обвітрену чи суху шкіру обличчя легендарний засіб ElizabethArden.

Крем для обличчя Eight Hour, Elizabeth Arden

Зняття макіяжу

Очищувати шкіру ввечері потрібно дбайливо, не подразнюючи її зайвий раз.

Очищувальний засіб Cleanser 27, Cosmetics27

Для ніжного очищення та додаткового зволоження я рекомендую гідрофільні (водорозчинні) олійки — вони допоможуть впоратись із водостійкою косметикою. Про бальзами для очищення шкіри vogue.ua детально розповідав тут.

Очищувальний бальзам з чіа Glutathione Chia Cleansing Balm Essential Fx Acyl-Glutathion, Perricone MD

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.