До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Молоко: beauty-інгредієнт, перевірений часом

Сьогодні спостерігається новий бум використання молока в косметиці. Одні бренди використовують цей інгредієнт як активну речовину, а інші роблять ставку на текстуру: легкі молочні формули – це приємний і чуттєвий спосіб нанесення засобів для догляду за шкірою, особливо влітку.

Клеопатра, яка зналася на догляді за шкірою, була прихильницею інгредієнтів, які ми й сьогодні використовуємо, – мед з його протимікробними властивостями чи протизапальний яблучний оцет. Вона також приймала ванни з кислого молока, які зволожували та полірували шкіру завдяки AHA-кислоті у компонентному складі.

Реклама



"У дитинстві в мене була жахлива екзема, і це було так обтяжливо, – каже фахівчиня з питань догляду за обличчям Кейт Сомервіль, чия культова серія засобів на основі козячого молока Goat Milk стала однією з перших сучасних марок, які використовують цей інгредієнт. – Я виросла на фермі, і моя мама, щоб вилікувати екзему, купала мене в козячому молоці, – це допомогло, тому я захотіла створити лінію продуктів, у якій використовувався б цей інгредієнт". Лінія, від очищувального засобу до крему, працює на живлення, зволоження та загальний комфорт шкіри – і чудова навіть для чутливої або подразненої шкіри. "Молоко містить вітаміни групи B, AHA-кислоти та кальцій, – додає вона. – І тому є безліч варіантів, як його можна використовувати для догляду за шкірою. Тому цілком логічно, що це – топовий інгредієнт".


Молоко може стати делікатним ексфоліантом для чутливої шкіри, а оскільки воно досить поживне, то здатне пом’якшити тонкі лінії та зморшки. Інгредієнт також багатий на антиоксиданти, які захищають шкіру від ушкодження вільними радикалами.

Зважаючи на те, що сьогодні багато хто з нас є веганом або просто не використовує молочних продуктів, у новій хвилі випуску продукції використовуються й рослинні типи молока. Засновник компанії Fresh Лев Глазман, який запустив лінію молочних засобів для догляду за тілом у 1996 році, оновив продукцію у 2022. "Ми надали інгредієнтам нової, сучасної інтерпретації, використовуючи рослинні молочні продукти, але водночас зберегли властивості молока, – каже він. – Було знайдено альтернативні інгредієнти з насіння льону, рису та центели". Запропоновані формули крем-гелю для душу, лосьйону для тіла та крему для рук обіцяють зміцнити шкірний бар’єр, заспокоїти шкіру й зволожити її, що, за словами представників бренду, триватиме до 24 годин. Три типи молока (кожен з яких є ультразаспокійливим та зволожувальним) поєднуються зі скваланом, ніацинамідом, гіалуроновою кислотою й вітаміном Е та створюють pH-збалансовану формулу для шкіри. Клеопатра могла б пишатися.



Після успіху свого головного продукту Daily Microfoliant, Dermalogica додала молоко у свій останній продукт – Daily Milkfoliant. "Назва пов’язана з додаванням кокосового молока, поряд з іншими ефективними інгредієнтами, як-от аргінін, що містить AHA- і BHA-кислоти, – пояснює Кендіс Гарднер, менеджерка з питань освіти Dermalogica UK/IRE. – Крім того, коли він активується водою, виходить молочна піна". Засіб м’яко відлущує зроговілий шар шкіри, не порушуючи її бар’єра, усуває тьмяність та робить тон обличчя рівнішим.


Молочна консистенція також дуже популярна у світі догляду за шкірою: це легкий спосіб доставлення інгредієнтів у шкіру та миттєве зволоження, крім того, така текстура добре лягає під макіяж та зручна для всіх типів шкіри.

За матеріалами www.vogue.co.uk

Текст: Hannah Coates

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.