До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

У всіх на вустах: історії легендарних помад. CHANEL

"Вважають, що очі — це дзеркало душі, то чому ж не визнати, що губи — це провідник серця?" казала Габріель Шанель. Розповідаємо історію помад Chanel, які увійшли в історію макіяжу. Цим ми продовжуємо мініцикл матеріалів про історії легендарних помад.

З усіх модельєрів і дизайнерів, мабуть, саме Габріель Шанель зробила найбільший внесок у розвиток індустрії краси, — пише Ліза Елдридж в своїй книзі "Писана краса. Історія макіяжу". Це сьогодні лінії макіяжу є чи не в кожного бренду; ще 50 років тому це було свіжо; 100 років тому, коли починала Габріель, — геть нечувано.

Реклама

У 1910-му Коко, як її називали в юності, відкрила капелюшний бутик на вулиці Камбон, 21 під назвою Chanel Modes. Її капелюшки носили відомі французькі актриси тієї епохи. Два роки по тому вона відкрила бутик у Довілі, а вже в 1915-му розпочала ательє Chanel Haute Couture в Біаріці, де працювало 300 людей. Перша лінія макіяжу під маркою Chanel вийшла 1924 року — рівно 100 років тому.

"Червоний — колір життя, колір крові. Люблю червоний".

Коко Шанель

До складу першої колекції 1924 року увійшла легендарна помада Rouge de Chanel. Її футляр був зроблений зі слонової кістки, мав чорне оздоблення та особливий мідний механізм, завдяки якому помада викручувалась.

Фото: Chanel

Згодом Шанель продовжувала працювати над удосконаленням свого улюбленого предмету макіяжу. 1954-го вона створила кремову помаду у футлярі, який представляв собою копію культового флакона Chanel № 5 з пульверизатором.

У знаменитій стьобаній сумці моделі 2.55 було розроблено спеціальне відділення — внутрішню кишеню — для помади. У такому вигляді вона випускається й донині.

Gabrielle Chanel by Mike de Dulmen, 1957
Chanel

Пакуванню Шанель приділяла особливу увагу. "Перехрещена подвійна літера "С" — чудовий приклад того, як логотип стає культовим та багато в чому визначає статус речі", — пише Ліза Елдрідж.

Фото: Chanel

1974-го фірмовий відтінок її улюбленої помади був випущений під назвою Rouge de Chanel. Сьогодні помада має назву Rouge Coco. У її формулі — ексклюзивний комплекс олій жожоба та мімози, соняшникового воску та силікону, що забезпечує тривале зволоження, сяливий блиск та комфортну текстуру.

Помада Rouge Coco у відтінку Gabrielle, Chanel

Яскравий спектр відтінків натхнений художниками, близькими друзями та коханцями Габріель Шанель. Гама кольорів Rouge Coco складається з 24 відтінків, серед них є "Arthur" (присвята її коханому Артуру Бой-Капелю, який загинув в автотрощі), "Adrienne" (тітка та партнерка самої Габріель) тощо.

Помада Rouge Coco у відтінку Gabrielle, Chanel

Габріель Шанель стверджувала, що помада — найголовніша жіноча зброя спокуси.

У 2006 році CHANEL випустили нову губну помаду Rouge Allure з інтенсивними кольорами, яка має нову систему відкривання: одним натисканням на донечко відкривається стік зі знаменитим лого. Один з найпопулярніших кольорів помади Chanel — червоний 99 Pirate, який залишається одним з найбільш продаваних червоних відтінків усіх часів .

Помада 31 Le Rouge

У 2023-му випустили найдорожчу помаду Chanel, 31 Le Rouge, натхнену легендарною адресою — рю Камбон, 31, де досі розташовані апартаменти Мадемуазель (оголошені національною культурною спадщиною Франції), кутюрне ательє та бутик.

Помада 31 Le Rouge, Chanel

Гранчастий скляний футляр нагадує про дзеркала, що оточують сходи до апартаментів Габріель Шанель. Розробка скляного футляру зайняла 4 роки. Утім, доступні рефіли — отже розкіш можна вважати вічною.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.