До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Сьогодні в українській армії — близько 60 тис. жінок. А військової форми, що враховує жіночу фактуру, досі нема", — йдеться в інстаграм-дописі HydroPeptide, відомого бренду з портфоліо Alfa Medical & Spa Development. Цьогоріч компанія вирішила спрямувати весь свій новорічний подарунковий бюджет на дійсно важливі потреби задля перемоги — форму для жінок-військових.

"Часто нашим бійчиням доводиться закривати свої потреби самостійно або за допомогою волонтерів — ця проблема стосується як форми і білизни, так і гігієни та медицини", йдеться в дописі. Офіційний дистриб‘ютор HydroPeptide в Україні Alfa Medical & Spa Development підтримує ЗСУ у всі можливі способи з першого дня війни. Лише за перші тижні повномасштабного вторгнення перерахували на ЗСУ 1,5 млн. грн. Та не послаблювали допомоги ні на день.

Реклама

За підтримки Alfa Medical & Spa Development та HydroPeptide нам на VOGUE UA вдалося реалізувати важливий та щемкий проєкт "Листи з фронту" від жінок-військових та парамедикинь.

Але війна триває, і час приймати нові виклики. Щоб нашим бійчиням було зручно виконувати бойові завдання і свої обовʼязки, членкині ГО "Жіночий Ветеранський Рух" відкрили цех з пошиття жіночої військової форми, яку розробили за власними лекалами, орієнтуючись на стандарти Міноборони України. Саме на пошиття зимової жіночої військової форми пішла фінансова підтримка у сумі 500 тис. грн від Alfa Medical & Spa Development та HydroPeptide.

Чому так важливо, щоб жінки носили саме жіночу форму? Це дивне питання, яке досі чомусь не постає. Чоловіки і жінки мають різні найменші розміри і зріст, і це впливає на довжину рукавів та штанин, а також на посадку. "Я служила в добробаті. Нещодавно ми дивилися світлини і сміялися: у мене був бушлат нижче коліна". Так про свою військову форму розповідає Катерина Приймак, парамедикиня та співзасновниця ГО "Жіночий Ветеранський Рух". Бійці мають бути максимально мобільні, тому форма не повинна тиснути чи звисати.

Крім того, жінки мають зовсім інші потреби в спідній білизні та предметах гігієни. "Наші жінки заслуговують на військову форму, в якій служити в армії буде зручніше і безпечніше для здоров’я", кажуть в HydroPeptide. І спрямовують частину прибутку на переможні донати. Доєднатися до ініціативи можна не лише через придбання засобів (вони варті інвестицій, прочитайте про їхню дію тут і тут), а й прямими пожертвами. Ось посилання. До досягнення мети в 200 тис. грн лишилося залучити половину необхідних коштів.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.