До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

138 відтінків nude: Pantone розширює гаму кольорів для визначення тону шкіри

Інститут кольору Pantone розширив палітру, що визначає кольори шкіри. Тепер в ній 138 тонів замість 110. Нині у слова "nude" ("тілесний") — на 28 відтінків більше.

Pantone

Посібник Pantone SkinTone існує вже понад десять років і є докладним довідником відтінків людської шкіри. Щойно його розширили на 28 нових, темніших та жовтуватих тонів. Все для того, щоб збільшувати інклюзивність та представленість різних кольорів шкіри в світі.

Реклама

"Посібник SkinTone 2023 присвячений безперервним зусиллям Pantone, спрямованим на видимість всіх відтінків шкіри, які тільки можна собі уявити, і переконатися, що цей посібник відображає справжній колір у ширшому спектрі, — кажуть в Інституті кольору. — Наша мета — надати всеосяжний глобальний продукт як у цифровому, так і у фізичному просторі, який відображав би суспільство та надавав би можливість компаніям пропонувати більш інклюзивні кольорові поєднання для своєї аудиторії".

Pantone

Нагадаємо, довідник може використовуватися у виробництві косметики, білизни та одягу і допомагає більш точно передавати сенс слова "тілесний": адже колір тіла у двох різних людей може відрізнятися десятками відтінків. Skintone Guide використовують також при виготовленні протезів.

Який практичний сенс це має? Згадаймо палітру тональних засобів Fenty Beauty, яка зі старту включала 40 відтінків і стала світовою сенсацією. Крім того, ширша палітра допоможе виробникам засобів з догляду за шкірою виготовляти більш правдиві відтінки. Адже санскріни та зволожувальні засоби можуть надмірно вибілювати шкіру або надавати їй неприродного рожевого чи жовтуватого кольору.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.