КУПИТИ КВИТКИ

Чому тофу — мастхев вашого сніданку

Тофу є традиційним продуктом азійської кухні і особливо популярний в Японії. Він належить до основних інгредієнтів у щоденному раціоні японців: без тофу не обходиться жодне приймання їжі, в особливості сніданок. Завдяки поживним речовинам, як-от білок, незамінні амінокислоти, Омега-3 жирні кислоти та залізо, цей продукт сприяє довголіттю. Чим тофу такий особливий і скільки потрібно його з'їдати, щоб отримати максимальну користь?

Photo: NatashaBreen
Photo: NatashaBreen

Реклама.

Що таке тофу?

Тофу — це продукт на основі сої, який отримується в процесі коагуляції білків соєвого молока, подібно до виробництва сира тваринного походження. Багатий високоякісними білками, він є одним із основних джерел рослинного білка для тих, хто дотримується вегетаріанства або веганства. Тофу навіть називають "веганським м'ясом".

Корисні властивості тофу

  • Високоякісний білок: у 100 грамах тофу міститься близько 8-10 грамів білка, що робить його ідеальною альтернативою м'ясу. Білок у тофу є повноцінним, тобто він містить усі незамінні амінокислоти, необхідні організму для росту, відновлення тканин та генерації ферментів та гормонів.
  • Корисні жири: тофу є чудовим джерелом ненасичених жирів, які допомагають підтримувати здоров'я серцево-судинної системи. У тофу також містяться омега-3 жирні кислоти, які мають протизапальну дію та сприяють здоров'ю мозку.
  • Мінерали та вітаміни: тофу багатий кальцієм, залізом, магнієм та калієм, а також вітамінами групи B (за винятком вітаміну B12, який присутній лише в продуктах тваринного походження). Кальцій у тофу особливо важливий для здоров'я кісток і легко засвоюється організмом, що робить його ідеальним для людей, які не вживають молочні продукти.
  • Низька калорійність: 70-100 калорій на 100 грамів тофу роблять його відносно низькокалорійним продуктом та гарним доповненням до раціону тих, хто контролює вагу.

Photo: GMVozd
Photo: GMVozd

Додайте тофу до ваших сніданків

Японія відома одним із найвищих показників тривалості життя у світі. Серед факторів, що цьому сприяють, є харчування, а саме наявність багатих поживними речовинами продуктів, як-от тофу, рекомендованого дієтологами. У японській кухні тофу вживають щодня у багатьох варіаціях: від пікантних страв на кшталт місо-супу та юдофу (тофу в бульйоні), до десертів, як тофу кінако (тофу з підсмаженим соєвим борошном та цукром). А ще тофу завжди задосить у традиційних японських сніданках.

Японська дієта відома збалансованістю: у ній гармонійно сусідять фрукти, овочі, риба та цілозернові продукти. Завдяки вмісту рослинних білків тофу є чудовою альтернативою м'ясу й сприяє зменшенню споживання насичених жирів і більш здоровому та легкому харчуванню. До того ж фітоестрогени, які містяться в сої, мають захисний вплив на здоров'я — зокрема сприяють покращенню серцево-судинної функції.

За матеріалами vogue.es

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.