До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як шукати зниклих: офіційні та волонтерські ресурси

Під час війни багато людей гублять одне одного. Як шукати людину, що зникла, – кілька дієвих способів. І нехай всі близькі знайдуться.

Телефоном

В Україні створено Національне інформаційне бюро для пошуку людей. Завдяки централізованому збору інформації кожен може спробувати віднайти рідних, близьких або загиблих з обох сторін війни. Інформація про військовополонених, хворих і зниклих безвісти осіб, загиблих з обох сторін конфлікту централізовано надходить до Національного інформаційного бюро. Його створили за наказом КМУ на базі Українського національного центру розбудови миру, – повідомляють тут.

Реклама

Замість короткого номера 1648 можна звертатися за телефоном +38044 287 81 65

Онлайн

Також форма для запитів відкрита на сайті nib.gov.ua. Згодом гаряча лінія для запитів працюватиме в месенджерах.

Оновлювані списки евакуйованих осіб з Донецької області публікують тут.

Для пошуку зниклих у Донецькій області працюють форми онлайн.

Телеграм-канали

Телеграм-канал "Пошук зниклих" створений для пошуку зниклих під час вторгнення росії в Україну в лютому 2022 року. Наразі він налічує майже 100 тисяч учасників. Форму пошуку можна знайти за посиланням.

Пошук зниклих Україна 2022 опікується пошуком зниклих родичів і друзів, з яким обірвався зв’язок під час війни. Алгоритм такий:

1. Заповнити google-форму.
2. Канал обробляє дані й передає інформацію волонтерам, ТрО.
3. Вони розпочинають пошук;
4. Коли з’являються дані, канал дає зворотний зв’язок та всю наявну інформацію.

Списки евакуйованих у Facebook

Можна перевіряти списки евакуйованих онлайн. Головне управління ДСНС України в Донецькій області публікує списки евакуйованих осіб з Маріуполя та Волновахи на своїй сторінці у фейсбуку тут.

Чат-бот

"Вже в безпеці" (@searchukraine_bot) – телеграм-бот, розроблений для полегшення пошуку осіб, яких було евакуйовано з громад Донецької області.

Інстаграм

Пости в інстаграмі теж добре працюють: їх легко поширювати, а за теорією п’яти рукостискань шанси знайти зниклу людину зростають. Не соромтеся просити про репости.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.