До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Місце для себе: чому варто відвідати Shambala Wellness Club

У шаленому ритмі й напруженні нашого буремного світу легко вигоріти і втратити жагу до життя, перетворивши його на рутинне існування. Ми забули, як відпочивати і прислухатися до власних потреб, як із чуйністю ставитися до власного тіла та ментального здоров’я, як вибирати спочатку найголовніше — себе.

Реклама

Найбільше на здоров’я людини впливає її спосіб життя: розпорядок дня, харчування, фізичні навантаження чи їхня відсутність, шкідливі звички тощо. Та людський організм від народження наділений великими можливостями для самовідновлення. І за допомогою балансу роботи та відпочинку, спорту, медитацій, йоги, музики, SPA можна не лише віднайти себе, а й протягом багатьох років зберігати життєвий тонус.

На жаль, все це я зрозуміла запізно — коли ментально нескінченно довго падала в прірву й просто не знала, як із неї видертися й знову побачити світло. На щастя, саме в найскладніший момент я здобула істинно цінний досвід. Вперше за, мабуть, все своє життя я зі смиренністю та задоволенням провела час наодинці з собою. Я спостерігала за стрімкою течією Десни, сиділа поміж дерев та прислухалася до шелесту листя, не думала про минуле чи майбутнє, а просто насолоджувалася миттю, поглинаючи сонячні промені. Приділила час собі — відвідувала SPA, пила вино й спостерігала за заходом сонця, займалася йогою, а головне — дихала. Глибоко, спокійно й, певною мірою, жадібно, тому що нарешті робила це для себе.

Моє переродження відбулося у Shambala Wellness Club, тихому ідилічному комплексі, що розташований в селі Рожни, всього за 40 км від Києва. Shambala — нетиповий SPA-центр. Це місце для відновлення життєвого балансу і боротьби з емоційним виснаженням. В умовах тиші, медитативної музики, терапій і ароматних ефірних олій неможливо не розслабитися і не налагодити зв’язок із собою. Жодного галасу — тільки ви, спів птахів, чисте повітря та спокій.

Shambala Wellness Club — єдиний в Україні аюрведичний стаціонарний комплекс та один із найбільших у Східній Європі проєктів, присвячених розвитку культури аюрведи і здорового способу життя. Разом із фахівцями з Індії центру вдалося створити унікальну оздоровчу концепцію з фокусом на стародавню індійську медицину.

Індійські лікарі протягом 5000 років вивчали роль природи в боротьбі з хворобами та їхній профілактиці. Основна концепція аюрведи — усунення причин загального дисбалансу в організмі, а не тільки симптомів. Якщо сучасна медицина зосереджена на фізичних аспектах здоров’я людини, то аюрведа пропонує глибокий філософський підхід, враховуючи як матеріальний, так і духовний аспекти буття, цілісність людини як єдиного психосоматичного об'єкта.

Концепція Shambala Wellness Club

Shambala спеціалізується на двох напрямках: аюрведичному оздоровленні, адаптованому під європейські стандарти, та комплексному SPA-відпочинку. Для комфорту гостей пропонують 40 сучасних номерів кількох категорій. На території SPA-зони розташовані басейн із протитечією та гідромасажем, хамам, фінська сауна з панорамними вікнами на паркову зону, циркулярний душ, соляна кімната з іонізованим повітрям та кольоротерапією.

У Shambala завжди тихо й спокійно, чутно лише пташиний спів, що рідко вдається у мегаполісі. Тут немає гучної музики, міського шуму та телебачення.

Як подбати про себе

Основною оздоровчою програмою в Shambala Wellness Club є "Аюрведа", яка триває від 10 днів, залежно від напрямку. Її замисел полягає у тому, щоб підсилити не лише фізичне, а й ментальне здоров’я завдяки спеціальним травам, оліям, масажам, корисному харчуванню, а також заняттям йогою, дихальним практикам та медитаціям.

До лінійки "Аюрведа" належать:

  • панчакарма (традиційне індійське глибоке очищення організму);
  • відновлення опорно-рухового апарату;
  • нормалізація роботи шлунково-кишкового тракту;
  • комплексна підготовка до вагітності;
  • аюрведична корекція ваги (14 днів).

Після первинної консультації лікарі комплексу складають повну картину стану вашого здоров'я, підбирають препарати та процедури. По закінченні програми вам дають індивідуальні рекомендації з харчування та способу життя. В результаті організм очиститься від токсинів і відновиться, зміцниться імунітет, покращиться засвоєння цінних мікроелементів. А загальний психоемоційний стан стабілізується та гармонізується.

Якщо у вас немає можливості приділити стільки часу оздоровленню, Shambala пропонує програми категорії Wellness. Вони націлені на очищення, оновлення та омолодження організму за 3-7 днів. Власне, я скористалася саме цією опцією і можу сказати, що довгого вікенду достатньо, аби принаймні перезавантажитися.

Серед коротких програм: detox, detox + antistress, relax, anti-age, beauty. Кожна з них містить щоденний блок оздоровчих процедур, комплексне триразове харчування, відвідування SPA-зони, а також заняття з йоги та пранаями. У SPA пропонують аюрведичні масажі, водні процедури, терапії, сауну та повний релакс — відверто кажучи, я навіть не знала, що здатна настільки розслабитися та "зловити" той містичний дзен, про який всі говорять.

Під час емоційних криз вкрай важливо підтримувати і фізичне, і ментальне здоров‘я. Візит у таке місце, як Shambala Wellness Club, сприятиме відновленню емоційного стану, підвищенню загального життєвого тонусу та зняттю нервової напруги, з якою ми живемо щодня. Дозвольте собі відпочити, сповільніться, відновіть зв’язок із найціннішою людиною у вашому житті — собою. Врешті, лише ви здатні подбати про себе належним чином і створити умови для того, щоб проживати кожен день у задоволення.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.