До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Всі весільні сукні леді Кітті Спенсер

23 липня вийшла заміж племінниця принцеси Діани, леді Кітті Спенсер. Її обранцем став мільярдер Майкл Люїс, який освідчився їй півтора року тому, а саме весілля відбулося на старовинній віллі Aldo Brandini в містечку Фраскаті під Римом. Від погляду на маєток у стилі італійського бароко, звісно, перехоплює дух, але список гостей церемонії також був не менш разючий: віконтеса Емма Веймут, Ідріс Ельба і його дружина Сабріна, Мей Маск, а також сестри нареченої, близнята леді Амелія та Елайза Спенсер. Проте саме весільні сукні леді Кітті Спенсер викликали найбільший захват.

Весільна сукня леді Кітті Спенсер

Дизайн власних весільних суконь наречена довірила в руки своїх давніх друзів — Доменіко Дольче й Стефано Габбани. З 2017 року леді Кітті — обличчя їхнього бренду. Дизайнери створили для неї п’ять розкішних суконь. Головну весільну сукню нареченої було виготовлено у вікторіанському стилі: з високою горловиною, пишними плечима, вишуканими ґудзиками спереду й довгим шлейфом. На створення елегантної сукні з білого ніжного мережива з вигадливим квітчастим візерунком Alta Moda, підрозділу Dolce & Gabbana, знадобилося близько шести місяців. Звісно, стягнений корсаж і тонка мереживна тканина відразу ж нагадують про королівську весільну сукню Кейт Міддлтон, проте саме весільна сукня матері нареченої слугувала джерелом натхнення. Так, на весіллі в 1989 році її мати, Вікторія Ейткен, вийшла заміж за графа Спенсера в сукні у вікторіанському стилі з таким самим ліфом на ґудзиках і високим вирізом, але вже у відтінку айворі.

Реклама
Весільна сукня леді Кітті Спенсер
Весільна сукня леді Кітті Спенсер
Весільна сукня леді Кітті Спенсер

З огляду на грандіозний масштаб весілля, вінчальне вбрання нареченої мало бути не менш пишним, з чим, безумовно, впоралися дизайнери. Шануючи місто, у якому відбувалося весілля, а також тисячолітнє мистецтво, історію та культуру, Спенсер намагалася поєднати пристрасть до італійської культури зі своєю англійською спадщиною. "У головній сукні вона хотіла зберегти традиційний чистий крій, але водночас прагнула додати трохи позачасової чарівності, — пояснив Стефано Габбана. — Все було дуже природно й легко. Леді Кітті Спенсер описала нам сукню своєї мрії, і ми спробували втілити її бажання в життя. Ми працювали разом!" — додав Доменіко Дольче.

Весілля леді Кітті Спенсер і Майкла Льюїса

Наречена вирішила не надівати фамільної тіари Спенсерів, яку, як припускав багато хто з королівських шанувальників, вона могла б позичити в день весілля, щоб наслідувати свою матір. Замість цього, головний весільний образ завершили традиційна вуаль і витончені сережки-кільця.

Весільна сукня леді Кітті Спенсер

Крім головної весільної сукні, для Спенсер створили ще чотири вінчальні вбрання. Кожне з них було виготовлено вручну з неймовірно тонкими аплікаціями, бездоганно пофарбованими тканинами та з найніжніших матеріалів. Увечері Кітті вдягла сукню-бюстьє з тюлю в пастельно-блакитному відтінку, розшиту рожевими квітчастими візерунками. Убрання доповнювала невагома флористична накидка, яку також розробили для неї Dolce & Gabbana. В арсеналі нареченої була ще двоколірна сукня з відкритими плечима з об’ємною, розписаною вручну, спідницею і бантом на талії, мереживний образ з короткими рукавами й тривимірними квітчастими мотивами та бантами, а також сукня із золота й срібла з ніжним оздобленням з бісеру. Переглянути всі весільні образи леді Кітті Спенсер можна в цьому відео.

Фото: Герман Ларкін

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.