До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Весільні сукні супермоделей 1990-х на подіумі

Крісті Тарлінгтон, Лінда Євангеліста, Клаудія Шиффер, Наомі Кемпбелл і Летиція Каста — усіх цих дівчат, крім ефектної зовнішності, об’єднує запаморочлива модельна кар’єра. У 1990-х вони були головними супермоделями, музами дизайнерів та іконами краси. Їхні виходи досі згадують із захватом, а весільні сукні, у яких вони закривали шоу модних домів, слугують зразком для багатьох сучасних наречених. Vogue.ua згадує легендарні весільні сукні супермоделей 1990 років на подіумах.

Chanel Haute Couture осінь-зима 1995/1996
Крісті Тарлінгтон

Супермодель 1990-х Крісті Тарлінгтон була однією з дівчат легендарного союзу Trinity, куди також входили Лінда Євангеліста й Наомі Кемпбелл. Крісті була ідеалом краси й еталоном елегантності для майбутніх наречених. Вона не раз надихала дизайнерів на створення весільних образів і закривала покази кутюрних колекцій. Зокрема, 1991 року вона з’явилася на показі Chanel у пишній весільній сукні-бюстьє з напівпрозорого тюлю й сітки, а 1993 року закрила показ Ralph Lauren у силуетній мерехтливій сукні, прикрашеній нитками перлів.

Реклама

<b>кристи тарлингтон свадебные платья</b>

Клаудія Шиффер

Клаудія Шиффер була улюбленою моделлю й музою Карла Лагерфельда в 1990-х. Легендарний кутюр’є помітив Шиффер ще на початку її модельної кар’єри й відтоді їхній союз тривав 7 років, а дружба — до кінця життя дизайнера. Клаудія завжди закривала покази Chanel у приголомшливих весільних сукнях. У 1991 році дівчина дефілювала в напівпрозорій білій сукні з пишними рукавами, облямованій вишуканими нитками перлів, у 1993 році вдягла весільну сукню з макраме, а в 1995 приміряла пишне вбрання з твіду.

<b>Клаудия Шиффер свадебные платья</b>

Лінда Євангеліста

Лінда Євангеліста — одна з найвідоміших моделей 1990-х. Зараз їй вже 55 років, але за плечима в Лінди видатна модельна кар’єра. До переліку модних домів, з якими співпрацювала супермодель, входять Versace, Valentino, Chanel та інші бренди, а її весільні образи на подіумах назавжди увійшли в історію. Досить лише згадати її вихід на показі колекції Chanel осінь-зима 2003/2004 — весільна сукня з пишною спідницею, незвичною лінією декольте, довгими рукавами й тонкою мереживною "шапочкою" замість класичної фати.

<b>Линда Евангелиста свадебные платья</b>

Наомі Кемпбелл

Наомі Кемпбелл — одна з найвідоміших супермоделей, яка активно працює й нині. "Чорна пантера" отримала своє прізвисько завдяки розміреній котячій ході на подіумі. Кожен її вихід супроводжувався захопленими поглядами й оплесками. На шоу Versace Couture весна-літо 1992 вона продемонструвала весільну сукню в стилі бароко, під час показу Guy Laroche Haute Couture весна-літо 1992 вийшла в мінісукні з довгим напівпрозорим шлейфом, а показ колекції Elie Saab Haute Couture осінь-зима 2003/2004 закрила в мерехтливій весільній сукні.

<b>Наоми Кэмпбелл свадебные платья</b>

Летиція Каста

Дизайнер Ів Сен-Лоран — знаний шанувальник вродливих жінок, які оточували його в різні періоди життя. Катрін Денев, Верушка, Лулу де ла Фалез, Бетті Катру, Палома Пікассо й Летиція Каста були головними жінками в житті дизайнера, що надихали його на створення розкішних суконь. Летиція Каста доєдналися до цього списку наприкінці 1990-х і назавжди запам’яталася ефектними весільними сукнями, що закривали шоу Yves Saint Laurent. У 1998-му модель з’явилася в ніжній мереживній сукні А-силуету, яка відразу стала об’єктом полювання всіх модниць, у 2000-му закрила показ у весільному вбранні, виготовленому на російський манір, а в 1999-му з’явилася на подіумі, немов німфа, в "голій" квітчастій сукні.

<b>Летиция Каста свадебное платье</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.