До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як минуло весілля спадкоємиці мільярдного статку Айві Гетті

Художниця й модель Айві Лав Гетті, правнучка Дж. Пола Гетті й одна зі спадкоємиць мільярдного статку, вийшла заміж за фотографа Тобіаса Александра Енгеля. Церемонію одруження провела спікерка палати представників Ненсі Пелосі в мерії Сан-Франциско, а власне врочистості тривали кілька днів. Свій весільний образ Айві довірила в руки легендарного дизайнера Джона Гальяно, який створив для нареченої дві розкішні сукні. Всього на весіллі було 450 гостей, зокрема й відома за роллю геніальної шахістки в серіалі "Хід королеви" актриса Аня Тейлор-Джой — як подружка нареченої. Vogue.ua дізнався всі подробиці весілля Айві Гетті.

Весілля Айві Гетті й Тобіаса Енгеля

Наречена познайомилася зі своїм майбутнім чоловіком через члена сім’ї, а потім вони знову зустрілися одне з одним на Тижні моди в Парижі. "Я побачила симпатичного хлопця, який фотографував цю подію й мене. Звісно, я підійшла. Ми розговорилися й швидко зрозуміли, що бачилися раніше, десь рік тому", — згадує Айві.

Реклама
Весільний образ Айві Гетті

Молоді люди почали зустрічатися й часто мандрувати. Під час однієї із закордонних подорожей Тобі освідчився Айві. "Якось після відвідин балу ЮНІСЕФ ми на три дні поїхали на Капрі, — розповідає Айві. — Зазвичай я вибираю місця для вечері, проте цього разу Тобі наполіг на певному ресторані. Я ні про що не здогадувалася, та коли ми приїхали на місце, подумала: „Ого, він справді все спланував". У нас був стіл з виглядом на весь острів на віддалі від решти ресторану. Прийшла офіціантка, і ми замовили їжу. Коли сонце почало сідати, ми вийшли на вулицю, щоб сфотографувати захід. Тобі ввімкнув таймер свого iPhone та опустився на одне коліно. Таймер спрацював в ідеальну мить, тепер ми маємо найнеймовірніше фото".

Весільний образ Айві Гетті
Весільний образ Айві Гетті
Каблучка для заручин Айві Гетті

Під час освідчення Тобі подарував своїй коханій золоту каблучку із сапфіром, подібну до знаменитої прикраси принцеси Діани. Навколо центрального каменя красувалися діаманти з намиста, яке бабуся Айві подарувала їй в підлітковому віці. "Це найунікальніша прикраса, і вона дуже важлива для мене. Я мимоволі усміхаюся щоразу, коли дивлюся на руку й бачу її!" — каже Гетті.

Весільний образ Айві Гетті
Весільний образ Айві Гетті

Через пандемію пара не відразу почала планувати весілля, вирішивши почекати. Айві й Тобіас хотіли, щоб їхні друзі й родина могли відсвяткувати цю подію разом з ними, до того ж наречена у 2020-му втратила бабусю Енн — відому дизайнерку інтер’єрів і філантропку, яка виховала її, — і свого батька Джона Гілберта Гетті. "Я хотіла влаштувати весілля в нашому будинку, щоб вшанувати її пам’ять. Моя бабуся оформила тут інтер’єр кожної кімнати, це дає мені змогу почуватися так, ніби вона поруч зі мною. Я зможу оглянути кімнату й побачити щось, що нагадає мені про неї. Її присутність відчувається в цьому будинку всюди. Тема всього мого весілля — будинок і моя бабуся", — розповідала Айві.

Весілля Айві Гетті й Тобіаса Енгеля
Весілля Айві Гетті й Тобіаса Енгеля

Весілля почалося з вечірки British Invasion Mod Party в Палаці образотворчих мистецтв у Сан-Франциско в четвер увечері. Натхненням для святкування слугував науково-фантастичний фільм 1968 року режисера Жана-Клода Фореста "Барбарелла". Організаторам заходу знадобилося сім днів, щоб переосмислити простір, що мав вигляд авіаційного ангара, на повноцінний нічний клуб з блискучими срібними стінами. "Напередодні я знала, що стіни будуть срібними, і більше нічого не знала", — зізнається Гетті.

Гості завітали на захід у коротких блискучих вбраннях, чоботях і з об’ємними зачісками в дусі того часу. Щойно перевірили їхні QR-коди, почалося шоу танцюристів у прозорих кулях, а за музику відповідали Марк Ронсон і рок-гурт Earth Wind & Fire. Упродовж вечора Айві приміряла три образи, які стилізувала Керрі Голдберг. Вінтажну сукню з діамантовими сережками Emanuel Ungaro, вбрання Emilio Pucci (до нього вона підібрала туфлі D'Accori) і, нарешті, дивовижну вінтажну сукню Norman Norell.

Весілля Айві Гетті й Тобіаса Енгеля

Наступного дня гості приєдналися до пари на пікніку в рубленому будинку з виглядом на місто. Метелики мають особливе значення для Айві, тож вони були всюди. "Наречена з’явилася в архівній чорній мереживній сукні з відкритою спиною з колекції Alexander McQueen Pre-Fall 2016 із зображеннями десятків вишитих вручну метеликів, що тріпотіли крилами, коли вона йшла. Образ Айві доповнила босоніжками на платформі Christian Louboutin, антикварними сережками Stephen Russell, протисонцевими окулярами Chloe й зухвалим клатчем Romeo and Juliet від Olympia Le Tan.

Того самого вечора наречений і наречена завітали на репетицію церемонії в мерію, а відтак усамітнилися за вечерею в ресторані Quince. Айві з’явилася в сукні з лелітками у відтінках фуксії, чорного й білого кольорів, сережках Material Good і туфлях-лодочках Amina Muaddi.

Весілля Айві Гетті й Тобіаса Енгеля
Весілля Айві Гетті й Тобіаса Енгеля
Весілля Айві Гетті й Тобіаса Енгеля

День весілля почався з піжамної вечірки. За вбрання подружок нареченої відповідав сам Джон Гальяно. "Зазвичай я не шию подібних суконь, тому що самі лише весільні вбрання забирають у мене дуже багато сил і часу. Та оскільки я був так зачарований Айві і її розповідями про цих жінок, з якими вона виросла — її подружок, — я зробив виняток. Перш ніж я дізнався про це, кількість подружок нареченої сягнула чотирнадцяти! І ці дівчатка всі з покоління Z. Я вдягав ще їхніх мам і тітоньок!" — поділився дизайнер.

Весілля Айві Гетті й Тобіаса Енгеля
Айві Гетті з дідусем Гордоном Гетті

Останні приготування тривали в пентхаусі готелю Fairmont: Айві приїхала туди разом з кузиною Ванессою Вайбел та актрисою Анею Тейлор-Джой, яка була подружкою нареченої. До вівтаря Гетті йшла в сукні авторства Джона Гальяно для Maison Margiela Haute Couture. Вінчальне вбрання нареченої прикрасили скалки дзеркал, складені у квітчастий малюнок. Туфлі Christian Louboutin, створені у співпраці з Джоном Гальяно, завершили образ Айві разом з виробами, запозиченими з ювелірної колекції її бабусі. "Айві мала неймовірний вигляд у всіх тих дзеркальних скалках, які дзвеніли, коли вона підіймалася сходами, і у весільній фаті, розшитій символами, які мали для неї особливе значення й уособлювали дорогих серцю людей. Джон брав активну участь у приготуваннях до вечірки, створюючи вбрання й зачіски, — результат був неймовірно гарним і поетичним".

Весілля Айві Гетті й Тобіаса Енгеля
Весілля Айві Гетті й Тобіаса Енгеля

Закохані обмінялися обітницями, а потім шафер Фредерік Тролер у супроводі улюбленого собаки Айві, чихуахуа Блю, виніс обручки. Наречена й наречений поцілувалися, і так міцно, що в Гетті навіть злетіла корона. Queue Myra, співачка, відома своїм гітом зі "Щоденників принцеси", заспівала Miracles Happen, і весільна вечірка, за яку відповідала Аня Тейлор-Джой, вибухнула танцями. "Це схоже на все, про що я могла тільки мріяти. Це неймовірно, коли відбувається щось настільки чарівне", — зізналася Айві. Дива трапляються.

За матеріалами vogue.com

Фото: Jose Villa

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.