До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як весільні бренди допомагають Україні під час війни

За понад місяць війни в Україні більш як 15 тисяч пар одружилися. Звісно, замість весільних суконь та святкового вбрання наречені часто вибирають буденні речі або й зовсім не знімають військової форми. Підлаштувалися під реалії нового часу й бренди весільних суконь та змінили формат роботи — від виробництва одягу для військових до гуманітарної допомоги. Vogue.ua розповідає, як весільні бренди допомогають Україні під час війни.

WONÁ Concept
WONÁ Concept

Виробництво бренду WONÁ Concept розміщується у Львові, тому за першої змоги воно відразу ж поновило роботу. Фабрики почали виконувати не лише свої звичні функції, а й стали прихистком для тимчасових переселенців. Всередині облаштували спальні місця та кухню. На території фабрики також розміщується великий волонтерський штаб, який приймає гуманітарну допомогу, зокрема й ліки, та надсилає в різні міста.

Реклама
WONÁ Concept

Через брак матеріалів, зокрема трикотажу на простій основі та флісу, вкрай потрібних для пошиття військовим термобілизни, балаклав, утеплених флісових костюмів тощо, кравчині виготовляють українські прапори, щоб підтримати моральний дух.

WONÁ Concept

WONÁ Concept

Нині бренду вдалося поновити виробництво суконь. Це яскраво ілюструє реалії нового часу — поруч із шовком та мереживом лежить камуфляжна тканина. Тепер з вартості кожної проданої сукні брендів WONÁ Concept та Eva Lendel 5 000 грн перераховуватимуть на потреби лікарні "Охматдит" у Києві. Саме туди потрапляють діти з тяжкими пораненнями.

Волонтерський штаб на території WONÁ Concept
Pollardi Fashion Group

Компанія Pollardi Fashion Group й далі працює заради майбутнього та допомагає військовим. Усі працівники залишилися в Україні, шиють бронежилети, закуповують військову форму, надсилають гуманітарну допомогу містам, які цього потребують, закуповують продукти.

Pollardi Fashion Group

"Спільно з бізнесменами Хмельницького ми організували в одному з ресторанів харчування для переселенців, де щодня готується 1500 порцій. Допомагаємо з ночівлею для приїжджих з інших міст, а також з пошуками постійного житла. Вимушені переселенці працюють у нас швеями, ми й далі надаватимемо їм робочі місця. Серед них дуже хороші фахівці", — коментують у Pollardi Fashion Group.

Pollardi Fashion Group
DOMINISS

Бренд DOMINISS 15 років утілював мрії наречених з усього світу про ідеальну сукню, але завжди позиціював себе як український. Виробництво й центральний офіс бренду розміщувалися в Харкові, який від самого початку війни став гарячою точкою. "Ми були вимушені екстрено евакуюватися, рятуючи від бомбардування свої сім’ї та дітей. Також треба було подбати про працівників, допомогти їм з родинами евакуюватися. Щойно всі працівники опинилися в порівняній безпеці, ми почали евакуацію виробництва. Під постійними бомбардуваннями це було складно. Але виробничі потужності вціліли, тож ми успішно перемістилися до безпечнішого регіону України", — розповідають представники бренду.

Dominiss

Після евакуації DOMINISS з ентузіазмом поновив виробництво, зберіг команду й допомагає країні, зокрема надає гуманітарну допомогу українській армії та людям, які опинилися без житла або були змушені покинути власні домівки. Бренд вважає це своїм обов’язком і внеском у майбутню перемогу, тому частину коштів від продажу кожної сукні перераховує на допомогу армії.

ARIAMO

Генеральний офіс, виробничі потужності та флагманський монобрендовий салон ARIAMO розвивалися в столиці з 2015 року. На жаль, з 24 лютого 2022 року через постійну загрозу ракетних обстрілів та бомбардувань функціонування підприємства на території Києва стало неможливим. Керівництво компанії вирішило евакуювати та перенести частину потужностей на захід України в безпечніший регіон. Весільний салон у Києві зможе поновити роботу, коли ніщо не загрожуватиме життю персоналу та відвідувачів крамниці.

Ariamo

Наразі підприємство поновлює роботу, намагається зберегти команду та залучає до роботи вимушених переселенців з областей, що найбільше постраждали від війни. Частину коштів від продажу нових колекцій ARIAMO передає на потреби української армії, вимушених переселенців та людей, що постраждали від російського вторгнення.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.